Hirdetés
Magyarország

A 10. forduló után öt győzelemmel rendelkezik az újonc TFSE-MTK:

:

Hirdetés

A hétvégén zárult a hazai élvonal 10. fordulója. Túlzás nélkül állítható, hogy az újonc TFSE-MTK minden előzetes várakozást felülmúlt. Magyar Bianka együttese remek mutatóval rendelkezik, már öt győzelmet szerzett. A klub Facebook oldalán a vezetőedző és Doktor Anna értékelt.

A TFSE-MTK sorrendben a PEAC, a PINKK, a Cegléd, a Győr és a Vasas együttesét múlta felül. Az elmúlt hétvégén a Vasas ellen az eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratta az újonc. A fővárosi riválist 81-60-ra sikerült felülmúlni. A bajnoki tabellán 5/5-ös mérleggel jelenleg a 6. helyet foglalja el a TFSE-MTK.

Úgy gondolom, hogy ez a csapat érdeme. Ezek a lányok nagyon keményen dolgoznak napról napra azért, hogy versenyképesek legyünk az első ligában. A Vasas ellen is keményen készültünk az előző héten. Az volt az elsődleges célunk, hogy Fraser-t tartsuk 10 pont körül. A másik célunk pedig az volt, hogy a kőkemény letámadásuk ellen felkészüljünk. A megbeszélteket a második félidőben meg tudtuk valósítani és magabiztos sikert tudtunk aratni. A csapatból mindenki kivette a részét a győzelemből, nagyon gratulálok a lányoknak. Büszke vagyok a csapatomra, hogy 10 forduló után öt győzelemmel rendelkezünk. Nem állunk meg, szeretnénk a héten megszerezni a hatodik győzelmünket.

értékelt a klub Facebook oldalán Magyar Bianka vezetőedző. Bár még az alapszakasz első köre sem ért véget, de immár reálisan megcélozható közelségbe került a rájátszás elérése. Ezzel kapcsolatban Magyar Bianka óvatosságra intett:

Hosszú még a szezon, mindig csak lépésről lépésre tervezünk. Most egyelőre a BEAC-ra fókuszálunk. Szeretném elmondani azt, hogy nagyon örülök annak: sok olyan játékosunk van, akinek ez az első szezonja az élmezőnyben és meccsről meccsre, edzésről edzésre fejlődnek. Ez is az egyik célunk.

A vezetőedző által elmondottak Doktor Annára is igazak, aki döntő pillanatokban villant meg a Vasas elleni siker alkalmával is.

Én úgy érzem, egy percig nem volt kétséges, hogy itt most nem mi jövünk ki győztesként. Mindenki ment és csinálta a dolgát. Őszintén szólva, amikor megszereztem azt a két labdát, nem tudtam mennyi az állás. Csak azt, hogy menni kell előre és csinálni. Mindegy, hogy vezetünk öt vagy hat ponttal, minél többel kell, hogy megnyugodhassunk. Szerencsére sikerült is elérni. A második félidőben nagyon jól játszottunk. Bár voltak eladott labdáink, de éreztem a csapategységet és azt, hogy mindenki egymásért küzdött a pályán.

– idézte fel a szombati sikert a Tatabányáról a TFSE-hez igazoló játékos.

Hirdetés