Hirdetés
Archivum

10. helyen zárt a magyar válogatott az U19-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap délután lezárult az U19-es Világbajnokság. A magyar válogatott 73-66-os vereséget szenvedett Dél-Koreától, így a 10. helyen zárt a Bangkokban rendezett erõfelmérõn.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Jól indult az összecsapás, két perc alatt 8-0-s elõnyre tettünk szert. Dél-Korea azonban 10-3-as vezetésünk után váltott védekezésben, illetve – ha lehet – még tovább fokozták az iramot. Ennek eredményeként 14-14-nél már egyenlõ volt az állás. Az elsõ szakaszt azonban Angyal Barbara duplája zárta, így 10 perc játékot követõen 22-21-re vezettünk. A mérkõzés képe a második negyedre sem változott. Ilyen sorozatterhelés végén érezhetõen nem ízlett az a ritmus, amit Dél-Korea diktált. Emellett riválisunk is érezhetõen meglátta az esélyt a mérkõzésben. Váltott vezetéssel haladtak a nagyszünetig a csapatok. Az utolsó másfél perc a mieinknek sikerült jobban, sorrendben Dombai Réka, Horváth Fruzsina, majd végül triplából Boros Júlia volt eredményes.

A statisztikát figyelve a 35-29-es vezetésünknél azt láthattuk, hogy a duplákat extrán dobták a mieink. Egészen pontosan 56%-al, ugyanakkor a 2/11-es triplamutató és a 11 eladott labda elõrevetítette, hogy lehetnek problémák a folytatásban. A harmadik negyedben villámrajtot vett Dél-Korea. Hat perc alatt 16-4-es szériát produkáltak. A harmadik szakaszban 9 eladott labdánk volt és ezek után ellenfelünk 9 pontot szerzett. A harmadik etap hajrájában a legjobbkor jött Boros Júlia újabb triplája, majd Wentzel Nóra öt pontja. A záró szakaszra fordulva így 49-48-ra mentünk. Az utolsó etapban 53-51-ig õriztük az elõnyt, majd innen 14-0-val fordított Dél-Korea, amivel eldöntötték a gyõztes kilétét. A magyar válogatott nagyot küzdött és egy sokáig emlékezetes hónapot teljesített, Európa-bajnoki ezüstéremmel, világbajnoki 10. hellyel. Olyan sportélményeket adva a nõi kosárlabda híveinek, amiket örökre elraktározunk.

Eredmény
Dél-Korea – Magyarország 73-66 (21-22, 8-13, 19-14, 25-17)

Statisztika

Hirdetés