Hirdetés
Európa

10 játékos, akik a jövő évi Európa-bajnokság legjobb újoncai lehetnek a FIBA szerint:

:

Hirdetés

Májusban eldőlt, hogy az olimpia jövő évre történő halasztása ellenére a 2021-es Európa-bajnokságot az eredeti időpontban, igaz némi helyszínmódosítással megrendezik.

A FIBA szakírói összegyűjtötték azt a 10 játékost, akik jövőre debütálhatnak a kontinenstornán és meghatározó szerepet tölthetnek be.

Az összeállításban az egykori szekszárdi Ivana Dojkic, Alysha Clark, Pinelopi Pavlopoulou, Emese Hof, Marica Gajic, Satou Sabally, Billie Massey, Jonquel Jones, Marie Guelich és Juste Jocyte szerepel.

Ivana Dojkic az Atomerőmű KSC Szekszárd színeiben az Európa Kupa nyolcadik legmagasabb pontátlagát produkálta. Neki ez a magyarországi időszak komoly szintlépést hozott. Két győzelemmel ráadásul a horvátok jó úton haladnak a sikeres kvalifikáció felé, így Dojkic az Eb-n is megmutathatná tudását.

Bekerült a körképbe két honosított. A Lyon klasszisa Alysha Clark, aki izraeli színekben szerepel és Jonquel Jones, aki pedig a bosnyák válogatottban. A bosnyák együttesből Marica Gajic is kiemelést kapott. A kettősük még az oroszok ellen is győzelemre vezette a válogatottjukat.

A németek sztárjáról Satou Sabally-ról épp minap közöltünk egy részletes összeállítást. A WNBA drafton másodikként kiválasztott tehetség az európai karrierjét a Fener-nél kezdi. A sportág egyik új nagy sztárja lehet. Marie Guelich is debütálhat a német csapatban, mely rajtuk kívül is még két WNBA draftolt tehetséget vonultathat fel.

Maradva a feltörekvő játékosoknál, a belga Billie Massey és a görög Pinelopi Pavlopoulou már többször bizonyította, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon is helyt tud állni. A litvánok szupertehetsége Juste Jocyte pedig Lyonban pallérozódik, az Euroliga és az Eb-selejtezők legfiatalabb pályára lépője volt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés