Hirdetés
Archivum

10 nap múlva kezdõdik az Európa Játékok:

:

Hirdetés

10 nap múlva kezdõdik a 2019-es Európa Játékok Minszkben, melyen a 3×3-as válogatottunknak is szurkolhatunk.

A 3×3-as kosárlabda tornát tekintve az utóbbi idõben igencsak felgyorsultak az események. A szervezõk a FIBA Végrehjató Bizottságának május 25-én rendezett ülésén prezentáltak. Ezen bemutatták a végleges versenynaptárt és megosztották a lebonyolítással, helyszínnel kapcsolatos legfrissebb információkat. A tornára meghívták a FIBA felsõ vezetõit. Tekintve, hogy közeledik a 2020-as Tokió Olimpia, ahol debütál a sportág, nem lenne meglepõ, ha Amszterdam mellett itt is feltûnnének a nemzetközi szövetség vezetõi.

A tervezett menetrend szerint június 21-én, pénteken magyar idõ szerint 8 óra 25 perctõl Csehország ellen debütálnak a magyar lányok. Legközelebb június 22-én, szombaton lépnek pályára Süle Krisztina tanítványai. Ekkor 10 óra 25 perctõl Németország, 12 óra 15 perctõl Románia lesz a rivális. A csoportokból az elsõ két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntõk június 24-én, hétfõn déltõl indulnak. Ezen a napon már az érmek sorsa is eldõl.

A mérkõzéseknek a Palova Aréna ad otthont, ami részben egy fedett rendezvényhelyszín. Magyar szempontból nagyon kedves emlékeink fûzõdnek ide, hiszen 2015 augusztusában itt rendezték az U18-as Európa-bajnokságot, ahol Aho Nina, Jankó Flóra, Kányási Veronika, Tóth Tímea összeállításban aranyérmes lett válogatottunk.

Ahogy azt lapunknak a csapatot felkészítõ Süle Krisztina elmondta korábban, Wéber Fruzsina sérülése miatt végül három fõvel utazik az együttes. Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia triója szerepel majd a tornán. A lányok múlt héten vettek részt a Magyar Olimpiai Bizottság Székházában hazánk küldöttségének hivatalos fotózáson, errõl az összeállításunk ITT olvasható. A válogatottunk a hétvégén Moszkvában szerepelt felkészülési tornán, ahol két gyõzelemmel és egy vereséggel a négy között zárt.

Hirdetés