Hirdetés
Magyarország

10 pont feletti győri győzelem a Vasas otthonában

Vasas Akadémia - UNI Győr MÉLY-ÚT 63-76 (19-21, 14-17, 12-17, 16-17)

Bajnokság, 15. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin, Tóth Kálmán (Gorka Szabolcs Zsombor)

Vasas Akadémia: Smailbegovic 5/3, Dúl 10, Heljic 8/3, Tóth 7, Madár E. 8. Csere: Budácsik 8, Pusztai 8, Szerencsés 3, Salamon 5, Madár K. 1, Radócz -.

UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 13, Dubei 8, Oroszová -, Dombai 10/3, Mompremier 23. Csere: Varga 12, Rozmán -, Weninger 3/3, Nagy 3/3, Razheva 4.

Fotó Vasas Akadémia

Hirdetés

A bajnokság 15. fordulójában az UNI Győr MÉLY-ÚT idegenben 76-63-ra múlta felül a Vasas Akadémia együttesét.

Már a találkozó elején négy pontos előnyt szerzett magának Iványi Dalma együttese, egészen Sara Heljic hárompontosáig (3-4). Ekkor Dombai Réka dobhatott büntetőt, de Madár Eszter közeli tempójának köszönhetően a Vasas 5-5-nél egyenlíteni tudott. Ezután ismételten győri büntetődobások következtek, ezúttal Beatrix Mompremier át a vonalhoz, de mivel a túloldalon Dúl Terka is kettőt dobott, így a hazaiak 7-6-nál át is vették a vezetést. Előnyüket egészen 12-6-ig növelték, mikor is a vendégek vezetősége kért időt eligazításra. A folytatásban azonban feltámadtak Iványi Dalma tanítványai és 14-12-re hozták fel magukat. Ekkor viszont Smailbegovic szerzett három pontot triplájával (17-12). Ezt követően is a Vasas bizonyult jobbnak, pár pontos előnyüket pedig magabiztosan tartották, egészen Razheva akciójáig, amivel a Győr 1 pontra zárkózott fel, majd Varga Zsófi pontjaival át is vették a vezetést (18-19). A hátralévő időben bár a Vasas kis időre egyenlíteni tudott, a negyed mégis Győri előnnyel végződött. A második felvonás 19-21-ről kezdődhetett.

Fotó Vasas Akadémia

A hazaiak már a játékrész elején egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni – Nagy Dóra sikeres távolijának köszönhetően (21-24). Ezután viszont sorozatban volt sikeres Pusztai Petra – majd Heljic és Tóth is betalált – így 29-24-nél ismét a Vasasé volt az előny. Győri időkérés következett. A folytatásban bár a vendégek valamelyest felzárkóztak, a kontrol továbbra is a Vasasosok kezében maradt. Egészen Canada 5 pontos akciójáig, amivel a vendégek négy pontos lépéselőnybe kerültek (31-35). Ezt az előnyt a félidő végéig nemhogy megtartották Iványi Dalma tanítványai, de még tovább is növelték – így végül 35-42-ről fordulhattak a felek.

Fotó Vasas Akadémia

A második félidő Dombai Réka közeli találatával indult, melyet Sara Heljic bünteti követtek (37-44). A folytatásban Dubei Debóra pontjaival nőtt a különbség 10 pont fölé (37-48). A Vasasnak ez jó ébresztőnek bizonyult, ugyanis ezután sorozatban 8 pontot szereztek. 43-48-nál végül a vendégeknek kellett időt kérnie, mely után ki is jött a papírforma és a Győr ismételten nagy előnyre tett szert (46-57). A mérkőzés záró szakasza 47-59-ről folytatódhatott. Bár az etap első kosarát Tóth Orsolya szerezte, a vendégek találatára sem kellett sokáig várni. Mompremier 2+1-es akcióját azonban Budácsik ugyanennyit érő akciója követte, amikkel az állás 52-62-re változott. Ekkor jött Dombai találata, amivel a nyolcadik pontját szerezte meg – Dubei Debórával együtt, csapata harmadik legtöbbet dobó játékosaként. A differencia továbbra is 10 ponton táncolt – ami alá a Vasas nem tudott kerülni. Az ötödik percbe érkezve 58-68-as állást regisztrálhattunk és Milos Pavlovic kért idő csapatának. A továbbiakban a Győr továbbfolytatta a magabiztos játékot, így már nem is volt kérdés a győztes kiléte. 58-74-nél éppen Varga Zsófia találata következett, amivel a vendégek a 15 pontot is túllépték. A hazai együttest minden energiát mozgósított – mindent megtettek a győzelem érdekében – ám ennek ellenére sem tudták megállítani a center légióst, aki 23 pontot szerzett a festéken belülről. A mérkőzés végül Pusztai Petra révén Vasasos pontokkal végződött, a siker azonban mégis az UNI Győr MÉLY-ÚT-é lett, Iványi Dalma tanítványai 76-63-as győzelmet arattak Pasaréten.

Fotó Vasas Akadémia

Hirdetés