Hirdetés
Archivum

10 pontos elõnyben a Nyíregyháza a juniorok keresztjátékában:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdött a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban a keresztjáték az országos döntõbe kerülésért. A Nyíregyházi Kosársuli 73-63-ra múlta felül a Kecskeméti KC együttesét.

A fordulatos találkozón az elsõ félidõben nem alakult ki nagy különbség a felek között. A nagyszünetben 39-35-re a Kecskemét vezetett. A harmadik negyedben a kecskemétiek elõnye a 8 pontot is elérte. A játékrész végére azonban 53-51-re felzárkózott a Nyíregyháza.

A záró szakaszban a nyíregyházi együttes 61-60 után 10-0-s futással lépett el riválisától és szerezte meg a gyõzelmet. A kuparendszerû oda-visszavágós párharc szombaton folytatódik Kecskeméten. A másik ágon a BEAC-Újbuda KA – Soproni Darazsak Akadémia párharc csütörtökön rajtol a fõvárosban. Ott a soproni visszavágót február 26-án, kedden rendezik.

Arról korábban hírt adtunk, hogy hat hely sorsa már eldõlt az országos nyolcas döntõ mezõnyét tekintve. A DVTK Akadémia, a Csata DSE, a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs, a Vasas Akadémia, az Atomerõmû-KSC Szekszárd és a Széchenyi KA biztos résztvevõ.

Eredmény
Nyíregyházi Kosársuli – Kecskeméti KC 73-63 (19-22, 16-17, 16-14, 22-10)

Statisztika

Hirdetés