Hirdetés
Magyarország

10 pontos előnyt szerzett az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Az Euroliga selejtezőjének első mérkőzésén az Aluinvent DVTK 10 pontos előnyt épített fel az olasz Reyer Venezia ellen. Cziczás László együttese extra első negyeddel alapozta meg a sikert.

Kiválóan indult a mérkőzés, lényegesen jobb ritmusban és pontosabb játékkal kezdett a DVTK, mint a Reyer Venezia. Három perc alatt 11-2-re lépett el a magyar csapat. A legnagyobb differenciát pedig 28-12-nél regisztrálhattuk. A pontos támadójáték mellett ki kell emelni a kellően agresszív védekezést is. A Gintare Petronyte-t nélkülöző vendégek nem tudtak könnyű pontokat szerezni. A 31-15-ről induló második negyedben kiegyenlítettebbé vált a játék képe. Ugyanakkor a lélektani 10 egységnél közelebb az olaszokat nem engedtük. Jolene Anderson két triplájával hozta vissza a félidőt 50-40-re a Reyer.

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy Ziomara Morrison már 15 pontnál járt. A DVTK 57%-al dobott mezőnyből, a 35 kísérletből 20 sikeres lett. Vezettek a mieink 22-13-ra a lepattanókban, de a 14 gólpasszt is ki kell emelni. A harmadik negyed ennek ellenére nem indult jól. Egy labdaszerzés után betaláltak az olaszok és ezzel hosszú idő után először 10 egység alá jöttek. Innentől 10-13 pont között mozgott az előny. Lélektanilag kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy minden felzárkózási kísérletre érkezett válasz Cziczás László tanítványaitól.

A záró szakasznak 67-55-ről futottak neki a felek. Villámrajtot vett a DVTK és négy perc után már 79-61-es állást rögzíthettünk. Nem volt hiány faultokból, a mérkőzés hajrája így igencsak töredezetté vált. Helyenként mindkét gárda felforgatott összeállításban szerepelt. A hajrában az olaszok megmutatták, hogy van tartásuk és faragtak a hátrányukon. Az Aluinvent DVTK Morrison 28 és Cyesha Goree 17 pontjával azonban bizakodásra okot adó 85-75-ös sikert aratott. Innen folytatják a felek jövő héten szerdán Velencében.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Reyer Venezia 85-75 (31-15, 19-25, 17-15, 18-20)

Statisztika

Hirdetés