Hirdetés
Archivum

100 nap múlva a rajt a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Már látótávolságban a WNBA 2019-es szezonjának kezdete. A liga küzdelmei 100 nap múlva rajtolnak.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Jelenleg az átigazolásai piac hírei tartják lázban a tengerentúli nõi kosárlabdázás híveit, de a szezon kezdetéig még az egyetemi bajnokság végjátéka és a Draft is nagy érdekelõdésre tart számot. A Draft-ról a hivatalos bejelentés még mindig várat magára, de minden jel szerint az idei játékosbörzét április 10-én rendezik. Az egyetemi Final Four pedig április 5. és 7. között lesz Tampában.

Ami a 2019-es versenynaptárat illeti, nagy változást nem hoz a korábbi évekhez képest. A legfontosabb, hogy az ABC/ESPN csoporttal együttmûködve bõvült az országos televíziós közvetítést kapó mérkõzések száma. Immár 16 alapszakasz találkozó juthat el az Egyesült Államokban a legszélesebb közönséghez. Az ABC/ESPN csoport összesen 36 összecsapás közvetítését vállalta, ami azt jelenti, hogy a rájátszásból minden találkozó képernyõre kerül a felületeiken. Mondani sem kell, hogy rendkívül fontos a nõi kosárlabdának a minél nagyobb nyilvánosság.

A tavalyi nyár a Világbajnokság miatt nagyon sûrû menetrend szerint zajlott. Ez nem egy konfliktust szült a klubok és a liga képviselõi között. Ezúttal szellõsebb lesz a versenynaptár. Az alapszakasz tehát május 24-én kezdõdik és szeptember 8-ig tart. Ezt követi majd a rájátszás. A nyitó napon két összecsapásra került sor, a New York Liberty az Indiana Fever, míg az Atlanta Dream a Dallas Wings alakulatát lája vendégül. Az elsõ országos TV-s meccs a második játéknapon, május 25-én jön. Ekkor a címvédõ Seattle Storm egy örökrangadón a Phoenix Mercury-t fogadja. A Storm játékosai ezen a délutánon kapják meg a bajnoki gyûrûket.

Hirdetés