Hirdetés
Archivum

100 nap múlva kezdõdik a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

100 nap múlva, egészen pontosan 2019. június 27-én kezdetét veszi a szerb-lett közös rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A nyári kontinenstorna elõkészületei a 100 napos hajrába fordulva gõzerõvel folynak. Mint ismert, február közepén vált véglegessé a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság menetrendje és csarnok-beosztása. A csoportmeccseknek a lett fõváros Riga, illetve Szerbiában Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városa ad otthont. A magyar válogatott a csoportmeccseit Nis városában játssza. A kontinenstorna végjátékára Belgrádban kerül sor. A mieink a C-csoportba kerültek Törökország, Olaszország és Szlovénia mellé.

Az Európa-bajnokság programját nézve a magyar lányok 100 nap múlva június 27-én csütörtökön 16 órától Szlovénia ellen mutatkoznak be. Másnap, június 28-án, pénteken 18 óra 30 perctõl mérkõzünk Olaszországgal. A szünnapot követõen pedig június 30-án, vasárnap 16 órától Törökország ellen zárjuk a csoportkört. A lettországi helyszínre már év végén élesítették a jegyértékesítést. A szerbiai találkozókra ez március 8-án, a Nemzetközi Nõnapon indult. A FIBA vonatkozó felületein IDE KATTINTVA minden információt megtalálni errõl.

Hirdetés