Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

100 pontot elérve nyert a Sopron

Sopron Basket - ELTE-BEAC Újbuda 100-54 (32-17, 28-14, 21-10, 19-13)

Bajnokság, 4. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Söjtöry T., Kovács N., Dr. Oláh M. (Nagy J.)

Sopron Basket: Williams 17/3, Fegyverneky 7/3, Varga A. 9/3, Jovanovic 13/3, Határ 21. Csere: Sitku 4, Molnarova, Kókai 5/3, Gaye 15.

ELTE-BEAC Újbuda: Joseph 11/9, Ivanova 8/3, Czank 2, Boros J. 7, Mérész 8. Csere: Koch, Katona, Orosz 2, Dénes, Boros B., Zsámár 9/6, Juhász 7/3.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A hazai élvonal negyedik fordulójában a Sopron Basket 100-54-re múlta felül ez ELTE-BEAC Újbudát.

A sikeres Euroliga rajt után nagy lendülettel és magabiztos játékkal folytatta szereplését a Sopron. Gabby Williams villanásaival, illetve Varga Alíz és Nevena Jovanovic tripláival gyorsan lépéselőnybe kerültek a hazaiak. A BEAC első pontját az együttes új légiósa Shequila Joseph szerezte triplából. Kétszer is eredményes volt távolról a brit játékos. 10-6 után azonban ismét váltott a Sopron és 20-3-as futással 30-9-re lépett el. A BEAC kosárcsendjét Juhász Angéla törte meg, majd Mérész Beatrix és Boros Júlia révén szépítettek Balogh Judit tanítványai. A Sopron az első 10 percben a 15 mezőnykísérletéből 10-et értékesített. Határ Bernadett és Gabby Williams 8-8 pontnál járt. A 32-17-ről induló második szakasz elején is folytatódott a BEAC jó sorozata. Mérész Beatrix négy pontjával 32-21-re felzárkóztak a vendégek. Ez egy 12-2-es széria volt.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Varga Sára felelt a BEAC felzárkózására, majd Gáspár Dávid időkérése után vett új lendületet a Sopron. A hazaiak 14-0-s futással erősítették meg a fölényüket és ezzel 46-21-re szakadtak el. Ekkor Balogh Judit rendelte magához tanítványait, de ezekben a percekben olyan ritmust diktált a címvédő, melyre nem lehetett válasza a BEAC-nak. A félidőig hasonló ütemben nőtt a differencia. A második negyedet Fegyverneky Zsófia triplája zárta, amivel 60-31-re ment a Sopron. Gabby Williams és Határ Bernadett továbbra is dominált, de összesen nyolc pontszerzőjük volt a soproniaknak, akik 22 mezőnykosarat értékesítettek. A BEAC-nál három triplájával Shequila Joseph járt kilenc pontnál. A harmadik negyed eleje pontszegényebb mederben zajlott, négy perc játék után 4-2-es állást rögzíthettünk. Ezt követően magas játékosai, Határ Bernadett, Aby Gaye és Sitku Zsuzsanna révén a Sopron tovább erősítette dominanciáját.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A harmadik szakasz közepén 72-33 állt az eredményjelzőn. A különbség 40 pont környékén állandósult a felek között. A BEAC tartását dicséri, hogy harcos játékkal, illetve Mérész Beatrix, Shequila Joseph és Gergana Ivanova egy-egy villanásával tudott erőt mutatni. Az utolsó 10 percnek így 81-41-ről vágtak neki a csapatok. A következő nagy feladatokra való tekintettel mindkét szakvezető minden nevezett játékosának adott lehetőséget. A pályára kerülők nagyfokú bizonyítási vággyal igyekeztek ízelítőt adni a tudásukból. Ez valamivel kiegyenlítettebb szakasz lett. Az utolsó percek kérdése az volt, hogy a Sopron idén először eléri-e a 100 szerzett pontot egy tétmérkőzésen. Ezt végül az utolsó percben a Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke, Kókai Patrícia öt pontjával megtette. A találkozó 100-54-es végeredményét a BEAC részéről Zsámár Lili triplája alakította ki.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés