Hirdetés
Magyarország

Arany és bronzérem a FIMBA Európa-bajnokságról



:

:

Hirdetés

Jó néhány magyar együttes vett részt a spanyolországi Malagában rendezett senior (FIMBA) nyílt Európa-bajnokságon. A magyar hölgyek – akik között számos korábbi válogatott kiválóság is pályára lépett – remekül szerepeltek. Az 50+-os csapat veretlenül lett Európa-bajnok, a 40+-os együttes bronzérmet szerzett, a Turbó Csigák alakulata pedig a 60+-os kategóriában, egyik kulcsjátékosát sérülés miatt még a csoportmérkőzések során elveszítve végül a 8. helyen végzett – írja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) honlapja.

50+

Csoportmérkőzések

Magyar Angyalok – Németország B 74-42

Magyar Angyalok: Ujváry 23, Kranjecz 13, Viszota 12, Radnóty 10, Benedek 8, Dénes 6, Molnár K. 2, Varga A.

A szünetig szerzett közel 30 pontos vezetésnek köszönhetően könnyed győzelemmel kezdte a tornát csapatunk.

Magyar Angyalok – Costa Rica 74-38

Magyar Angyalok: Turnár 16, Kranjecz 14, Radnóty 9, Szuchy M., Varga A., Viszota 8-8, Benedek 6, Dénes 4, Újváry 1.

Minden negyedet megnyerve, a két középső szakaszban nagy fölényben játszva aratott újabb magabiztos diadalt az együttes, amely ezúttal a versenyen kívül induló Costa Rica csapatát verte.

Spanyolország A – Magyar Angyalok 33-60

Magyar Angyalok: Kranjecz 17, Radnóty, Molnár K, 8-8, Benedek, Turnár 7-7, Dénes, Ujváry 4-4, Viszota 3, Varga A. 2, Szuchy.

A szoros első negyed után fokozatosan elhúzva arattak újabb magabiztos győzelmet a magyar hölgyek, így veretlenül nyerték csoportjukat.

Elődöntő

Magyar Angyalok – Németország A 40-34

Magyar Angyalok: Kranjecz 10, Ujváry 9, Radnóty, Dénes 6-6, Benedek 4, Turnár 3, Viszota 2, Szuchy, Molnár K.

A végig kiélezett, szoros csatában, hatalmas küzdelemben, a hajrában pontosabban játszva verekedték be magukat a fináléba honfitársnőink.

Döntő

Olaszország – Magyar Angyalok 41-49

Magyar Angyalok: Kranjecz 13, Ujváry 11, Radnóty 8, Dénes, Viszota 6-6, Turnár 3, Benedek 2, Molnár K., Varga A.

A két középső szakaszban jobban, pontosabban játszva a negyedik negyed előtt 9 pontos előnyt szereztek honfitársnőink, akik a remek, fináléhoz méltó színvonalú záró felvonásban okos és jó játékkal végül 8 ponttal legyőzték az olaszokat, ezzel megnyerték az Eb-t.

Az Európa-bajnok csapat tagjai: Benedek Dóra, Dénes Krisztina, Kranjecz Zsuzsanna, Molnár Krisztina, Radnóty Krisztina, Szuchy Márta, Turnár Ildikó, Ujváry Judit, Varga Anna, Viszota Krisztina. Játékos-edző: Kranjecz Zsuzsanna.

40+ 

Csoportmérkőzések

Magyarország K8 +2 – Nagy Britannia B 62-34

Magyarország: Kosjár 13/3, Bukovszki 12/6, Kalmár-Nagy 12, Budánovics 7/3, Kiss D. 6, Károlyi 5, Karlócai D. 4, Erdődi 3, Agonás -, Czékus.

Szoros első félidő után a csapat “levetkőzte” a kezdeti lámpalázat, és szünet után nagy fölényben játszva magabiztos győzelemmel kezdte a tornát.

Németország A – Magyarország K8 +2 76-50

Magyarország: Budánovics 19/9, Kosjár K. 13/3, Károlyi 6, Bukovszki, Kiss D. 5-5, Kalmár-Nagy 2, Erdődi, Karlócai, Agonás.

A páratlan negyedekben nagy fölényben játszott, és biztosan győzött a német csapat.

Negyeddöntő

Magyarország K8 +2 – Nagy Britannia A 63-38

Magyarország: Bukovszki 17/12, Károlyi 16/6, Budánovics 10, Kosjár 9/6, Kiss D. 7, Erdődi, Kalmár-Nagy 2-2, Karlócai, Czékus.

Minden negyedet megnyerve, fokozatosan növelve előnyét aratott sima, 25 pontos győzelmet csapatunk.

Elődöntő

Magyarország K8 +2 – Olaszország 45-75

Magyarország: Kosjár 20/6, Károlyi 7, Bukovszki 6, Erdődi, Kiss 4-4, Budánovics, Kalmár-Nagy 2-2, Agonás, Czékus, Karlócai.

Az első félidőben még tartották a lépést a szintén több korábbi válogatott játékost – Zara, Ballardini, Masciadri és az ex-brazil Cintia Dos Santos – felvonultató olasz csapattal a mieink, de a harmadik negyedben az olasz együttes állva hagyta a mieinket, és ezt az etapot 26-2-re nyerve eldöntötte az elődöntőt.

A 3. helyért

Magyarország K8 +2 – Lettország 68-60

Magyarország: Kosjár 23/6, Károlyi 20/12, Budánovics 11/3, Erdődi 6, Bukovszki 4, Kiss D. 3/3, Kalmár-Nagy 1.

Félidőben még 4 pontos hátrányban voltak honfitársnőink, de a 20-10-zel “behúzott” harmadik negyeddel eldöntötték a maguk javára a találkozót, és megszerezték a bronzérmet.

Az Eb-bronzérmes csapat tagjai: Agonás Adrienn, Budánovics Noémi, Bukovszki Mónika, Czékus Zsuzsanna, Erdődi Márta, Kalmár-Nagy Dóra, Karlócai Daniella, Károlyi Andrea, Kiss Diána, Kosjár Katalin.

60+

Csoportmérkőzések 

A legtapasztaltabb hölgyek között a Turbó Csigák együttese képviselte a magyar színeket. A tornán, férfi vonalon 75+ volt a “legérettebb” korosztály, a hölgyeknél a mieink balszerencséjére a 60+, pedig csapatunkban jónéhány 70 évnél is idősebb hölgy is pályára lépett – többnyire közel, vagy több mint egy évtizeddel fiatalabb riválisok ellen.

Ráadásul a hölgyek a Costa Rica-i válogatott ellen hosszabbításos győzelemmel kezdtek

Magyarország Turbó Csigák – Costa Rica 51-50 hosszabbítás után

Magyarország Turbó Csigák: Kiss L. 17, Lámala 10, dr. Tarkovács 7, Szűcs, Koncsag 6-6, dr. Reigl 3, Simonné 2, Hegyi, Hörömpő, Miskolczy.

A harmadik negyed végén 5 ponttal még a mieink vezettek, ám a fiatalabb játékosok alkotta, kőkeményen küzdő ellenfél a negyedik negyedben ledolgozta hátrányát. A magyar hölgyek óriási lelki tartásról tanúbizonyságot téve a hosszabbításra új erőre kaptak, és győztek.

Németország B – Magyarország Turbó Csigák 36-33

Magyarország Turbó Csigák: Lámala 14, dr. Tarkovács 10, Kiss L. 4, Szűcs 3, Simonné 2, Hegyi, Koncsag, dr. Reigl.

Az első félidőben a németek akarata érvényesült, majd szünet után próbált zárkózni csapatunk. Nagy csata végén végül ellenfelünk örülhetett, ráadásul csapatunk sérülés miatt a torna második felére elvesztette egyik legjobbját, Lámalát.

Negyeddöntő

Németország A – Magyarország Turbó Csigák 37-36

Magyarország Turbó Csigák: Kiss L. 10, Simonné 8, Koncsag, dr. Reigl, Szűcs 4-4, dr. Tarkovács 3, Miskolczy.

Remek második negyedével szünetre 8 pontos előnyt szerzett a magyar együttes. A második félidőt a német hölgyek bírták jobban, és feszült, izgalmas végjátékban a maguk javára fordították a találkozót az egyik kulcsjátékosát korábban elveszítő Turbó Csigák csapata ellen. Honfitársnőink az 5-8. helyért folytathatták.

Az 5-8. helyért

Magyarország Turbó Csigák – Nagy-Britannia 33-44

Magyarország Turbó Csigák: Kiss L. 7, Koncsag, Simonné, dr. Tarkovács 6-6, dr. Reigl 4, Miskolczy.

A “több sebből vérző”, rendkívül fáradt magyar csapat a 12-3-ra elveszített első negyed után csak futott az eredmény és ellenfele után.

A 7. helyért

Magyarország Turbó Csigák – Ecuador 51-53

Magyarország Turbó Csigák: Kiss L. 13, Hegyi 11, Miskolczy 10, Simonné 8, dr. Reigl 4, Tarkovács 3, Koncsag 2, Szűcs.

Nagyon összekapta magát utolsó mérkőzésére a magyar csapat, amely egy színvonalas, végig kiélezett, szoros összecsapáson maradt alul.

A magyar csapat tagjai: Hegyi Mariann, Hörömpő Gabriella, Kiss Lenke, Koncsag Erzsébet, Lámala Ágnes, Miskolczy Katalin, dr. Reigl Mariann, Simon Attiláné, Szűcs Mária, dr. Tarkovács Andrea. Edző: Winter Ilona.

Hirdetés