Hirdetés
3x3

Sűrű program vár az U23-as 3×3-as válogatottra – Jáhni Zsófia nyilatkozott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Amint az ismert, újabb, palánk alatt bevethető magyar játékossal bővül a Ludovika Csata kerete – Jáhni Zsófia a PINKK csapatából érkezik a budapesti együtteshez. A szegedi nevelésű játékos négy éve, azaz 2018 óta erősíti a kozármislenyi gárdát. Nevével, az 5-5 elleni játék mellett, a 3×3-as válogatott révén is találkozhattunk már, ahol szintén szép eredményeket ért el – társaival kiválóan szerepelt például a Nemzetek Ligája sorozatban is. Oldalunknak ezúttal Jáhni Zsófia nyilatkozott, aki pár szót mondott a következő szezonnal kapcsolatos döntéseinek hátteréről, illetve a nyár hátralévő időszakáról is.

“A PINKK-nél még tudtam volna maradni, de azt gondoltam itt az ideje a váltásnak. Nagyon örültem a Csata megkeresésének. Erős csapatnak tartom őket, akik egy kiváló lehetőség a folytatáshoz, illetve a fejlődéshez. Mindig arra törekszem, hogy jobb és jobb legyek, kíváncsi vagyok, hogy a környezetváltás és az új impulzusok mit hoznak majd ki belőlem.

Négy évet töltöttem el a PINKK csapatában és rengeteget köszönhetek nekik. Úgy érzem nagyon sokat fejlődtem az évek során, amiben ők is hatalmas szerepet játszottak. Nagyon hálás vagyok mindenért.” – mondta Jáhni Zsófia a klubváltásról.

A Ludovika Csata legújabb szerzeménye a tavalyi szezon során nagyott lépett előre, ezt pedig az egész éves mutatói is prezentálják. A főként 4-es poszton szereplő Jáhni Zsófia összesen 22-szer lépett pályára a 2021/ ’22-es évad során, 21-szer kezdőként. A mérkőzések során átlagban 28 percet töltött a pályán, mely idő alatt 8.4 pont-, 4.7 lepattanó-, illetve 2.1 gólpassz-átlaggal zárt.

“Nagyon sok játéklehetőséget kaptam az elmúlt szezon során, amivel megpróbáltam nem visszaélni – minden tőlem telhetőt megtettem a pályán. A csapattársaim felől szintén ugyanezt a bizalmat éreztem, és szerintem elsősorban ennek köszönhető az előrelépésem is. Nem mellesleg a szezon végére csapatszinten is megtaláltuk a kellő összhangot, amivel automatikusan javult a játékunk is. Összeállt a rendszerünk ez pedig engem is vitt előre.” – fejtette ki röviden Zsófia tavalyi előrelépésének okát.

Jáhni Zsófia az U23-as 3×3-as válogatott csapatban is vezéregyéniség. Az együttes ezúttal Ausztriába készül felkészülési tonára, amit július 26-27-én tartanak Bécs városában.

“Bár lehet, hogy ez cliché-nek hangzik, de azt gondolom, hogy 3×3-ban az én játékom erőssége a pick-and-roll-ban rejlik. Ez megy a legjobban, ebből tudok a leginkább profitálni, amit természetesen a csapattársaimnak köszönhetek. Nagyon sok labdával szolgálnak ki a mérkőzéseink során, éppen ezért én ebből szerzem a legtöbb pontot. – kezdte gondolatmenetét Zsófia –  Az 5-5-höz képest a 3×3 jóval pörgősebb, illetve a fault-határ is más, a bírók engedik a keményebb játékot. Én viszont ezt nagyon szeretem, főleg a pörgősséget. Élvezem, hogy nyaranta nincs megállás. Tíz perc egy meccs, amiből mindenki maximálisan kiveszi a szerepét.

Múlt héten folytatódott számunkra a felkészülés, elsősorban a szolnoki U23-as Nemzetek Ligája fordulóra. A mai napon is volt már egy edzésünk és holnap utazunk. Megpróbálunk minél többet játszani élesben, hogy a bécsi tornára is készen álljunk, amin öten fogunk részt venni. Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg ezzel a tornával kapcsolatban, egy dolog viszont biztos, ez egy remek lehetőség, hogy kellőképpen felkészüljünk a szolnoki megmérettetésekre. Mint mindig, most is a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból.” – fogalmazott Jáhni Zsófia, majd a következőképpen zárta a beszélgetést:

“Nagyon fontos számunkra a szolnoki Nemzetek Ligája forduló, hisz onnan szeretnénk továbbjutni a konstancai nagydöntőre. Ez a cél lebeg a csapat szemei előtt. Nyílván, ezenkívül vannak egyéni elvárásaim is magam felé. Szeretnék jól szerepelni ezeken a tornákon, minél inkább megmutatni a tudásomat. Azt gondolom, hogy ilyen alkalmakból mi játékosunk nagyon sokat tudunk profitálni, amit utána akár a szezon során is fel tudunk használni. Ezek is kiváló fejlődési lehetőségek.”

Hirdetés