Hirdetés
3x3

Bécsben szerepel a 3×3-as felnőtt és U23-as válogatott



:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán Bécsben szerepel nemzetközi tornán a 3×3-as válogatottunk. Összesen három csapattal – két felnőtt és egy U23-as – képviselteti magát az erőfelmérőn hazánk. A torna ideális lehetőséget kínál az augusztusi versenyekre való felkészülésre. U23-as válogatottunkra Szolnokon várnak nagy feladatok a Nemzetek Ligájában, a felnőtt válogatott pedig Mongóliában szerepel majd FIBA 3×3 Women’s Series versenyen.

Az U23-as válogatott Kovács Kitti, Jáhni Zsófia, Pusztai Petra, Takács Enese és Tenyér Zsófia összeállításban lép pályára az osztrák fővárosban. Nem elírás az öt játékos. A csapatok és a szakvezetők megállapodása alapján lesz lehetőség cserére a mérkőzések között. Hasonlóan öt játékossal vesznek részt az eseményen a spanyolok is. A magyar csapat keretéből Jáhni Zsófia a minap nyilatkozott lapunknak.

A felnőtt válogatott két négyessel áll rajthoz. Az egyik négyest (Magyarország 1) Böröndy Vivi, Papp Dia, Révész Luca és Tóth Franka alkotja, a másikat (Magyarország 2) pedig Hegedűs Janka, Kányási Veronika, Tóth Orsolya és Varga Eszter. A felnőtt csapat múlt héten tért vissza az egyetlen nyári pihenőjéről. Földi Attila szövetségi kapitány részletesen nyilatkozott lapunknak az elmúlt időszak munkájáról. A beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható.

A csoportok beosztása

A-csoport: Ausztria, Magyarország 1, Magyarország U23, Olaszország.

B-csoport: Ausztria U23, Magyarország 2, Spanyolország, Szlovákia.

A csoportmérkőzéseket kedden rendezik. Szerdán a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem. Akkor a csoportban megszerzett pozíció alapján keresztbe játszanak a csapatok.

MENETREND, EREDMÉNYEK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL.

A találkozókról a tervek szerint a 3×3 Basketball Austria Facebook oldalon élőképes közvetítés látható.

Hirdetés