Hirdetés
USA

11 éve draftolta az Indiana Fever Briann January-t:

:

Hirdetés

11 éve, 2009. április 9-én draftolta a Sopron Basket légiósát Briann January-t az Indiana Fever.

A WNBA 2009-es játékosbörzéjének a New Jersey állambeli Secaucus adott otthont. Abban az esztendőben egy nagyon erős generáció lépett a profik közé. Érdekesség, hogy Angel McCoughtry lett az 1/1-es, Marissa Coleman játékjoga kelt el az első kör második helyén, míg a harmadikként Kristi Toliver került kiválasztásra. Korábban mindhárman voltak a Sopron játékosai.

Briann January az első kör hatodik helyén kelt el. Játékjogára az Indiana Fever csapott le. Korábban már felidéztük, hogy a kiváló irányító egyetemi szinten az Arizona State University szakmai programjában nevelkedett. January az egyetlen játékos az ASU történetében, aki négy éven át megszakítás nélkül vezette a statisztikai rangsorokat a gólpasszokat és a szerzett labdákat tekintve. A legnagyobb visszhangot kiváltó sikerük éppen a végzős évére tehető, amikor a legjobb nyolc közé az akkor második helyen rangsorolt Texas A&M 84-69-es legyőzésével jutottak. January ezen a  mérkőzésen 22 ponttal vezette győzelemre társait.

Az utolsó egyetemi szezonjában 35 mérkőzésen 12.3 pont, 2.5 lepattanó és 4.8 gólpassz volt January átlaga. Ezt sikerült átmenteni a profik közé is, ami óriási szó a tengerentúli női kosárlabdában. Az Indiana Fever-nél 20 perces játékosként debütált és 33 alapszakasz meccsen 6.9 pontot, 1.9 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt. Abban az évben a Fever a döntőig menetelt. Megnyerték a keleti konferenciát, melynek elődöntőjében a Washington-t 2-0-ra, a fináléjában a Detroit-ot 2-1-re múlták felül. Ezt követte a Phoenix elleni máig emlékezetes döntő párharc, melyet 3-2-re veszítettek el. Újoncként kiemelkedő döntőt játszott January. A második meccsen 16, a harmadikon 17 egységig jutott. Mindkét alkalommal a négy triplakísérletéből három sikeres lett. Nem véletlen, hogy a rájátszás 10 találkozóján 10.6-os pontátlagot ért el.

Videós a 2009-es draftról:

Fotó: WNBA

A 2009-es draft hivatalos képei:

Fotó: WNBA

 

Fotó: WNBA

Az Indiana Fever első portréi

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Hirdetés