Hirdetés
Magyarország

Nehéz mérkőzésre készül a magyar válogatott



:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Vasárnap 17 órától Spanyolországgal mérkőzik a magyar válogatott Huelvában, a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjének 4. fordulójában. A mérkőzés előtt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Facebook oldalán Iványi Dalma, másodedző és Dubei Debóra csapatkapitány nyilatkozott.

“Nagy várakozással tekintünk a mérkőzés elé. A csapat nagyon jól felkészült, motiváltak a lányok és úgy fogunk kimenni a mérkőzésre, hogy szeretnénk nem csak jól játszani, de meglepetést okozni és megverni a spanyol csapatot.” – hangasúlyozta Iványi Dalma, aki a riválist az alábbiak szerint mutatta be:

“Fontos, hogy okosak legyünk és felvegyük velük a ritmust. Tudjuk azt, hogy a spanyolok szeretnek gyorsan játszani, sok egy-egy kiosztással dolgoznak és emellett jó centereik is vannak. Fogják keresni a külső, belső játékot. Védekezésben nagyon agresszívak, nyomást gyakorolnak a labdán. Szeretnek szerzett labdára menni. Fontos lesz, hogy mi okosan, de nagy ritmussal játszunk. Leindítható a spanyol csapat. Nagyon fontos, ha nincs ott a könnyű kosár, akkor nem szabad korán eldobni a labdát. Hosszú védekezésre kell őket kényszeríteni.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Iványi Dalma a magyar csapatra is kitért. “Nekünk sok előnyünk van, ugyanúgy megvannak a 2-2 játékaink, belső poszton is tudunk gondot okozni és mindenféleképpen várjuk, hogy jó megbontásokkal dolgozzunk. Ha 40 percen át tudunk koncentrálni, elbírjuk a hazai közönség nyomását, akkor nagyon jó mérkőzést tudunk játszani.” – tette hozzá válogatottunk másodedzője.

Dubei Debóra, csapatkapitány is hangsúlyozta, hogy fontos mérkőzés előtt áll csapatunk.

“Sokat készültünk erre, hiszen fontos lenne nyerni. Szerintem tudunk is. Erős emberekből álló csapat a spanyol, melynek azért megvan a gyenge pontja. Remélem, hogy mi ezt most megtaláltuk. Az biztos, hogy nagyon erős védekezéssel várnak minket, mert hazai pályán játszanak. Ahogy halljuk, telt ház várható. Remélem, hogy ez nekünk is plusz motiváció lesz és úgy tudjuk majd elhagyni a pályát, hogy mindent megtettünk, győzelemmel térhetünk haza Magyarországra.” – összegzett Dubei Debóra.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A teljes riportok megtekinthetőek az alábbiakban:

Hirdetés