Hirdetés
Archivum

112 pontos gyõzelem Albániában:

:

Hirdetés

A magyar válogatott rendkívül profi teljesítménnyel, végig magas szinten koncentrálva 139-27-es gyõzelmet aratott Albániában a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõjének 5. fordulójában. Válogatottunk ezzel óriási lépést tett a sikeres kvalifikáció felé.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Tiranában úgy lépett pályára válogatottunk, hogy a nagy tudáskülönbség miatt a gyõzelem nem lehetett kérdés. A pontkülönbséget kellett figyelni ezen a délutánon, hiszen minél nagyobb arányú siker biztosít igazán kedvezõ pozíciót az utolsó forduló elõtt. Nehezen indult a mérkõzés, akadtak gondok az idõméréssel az elsõ percekben. Ezt követõen azonban beindult válogatottunk és 15-0-ra léptünk el. Az albánoknak 19-9-nél még akadt egy felzárkózásuk, de innen két perc alatt 9-2-es sorozattal zártuk az elsõ szakaszt. A második negyednek 28-11-rõl futottak neki a csapatok. A játékrész elsõ felében 20 egység környékén mozgott a differencia, majd a fáradni látszó hazaiak ellen a nagyszünet elõtt gyorsan növeltük az elõnyt.

Az 59-19-es félidõben a statisztikai lapot figyelve azt láthattuk, hogy 40 mezõnykísérletünkbõl 23 sikeresnek bizonyult. Kétszer annyi lepattanót gyûjtöttünk, mint az albánok és már 15 gólpasszunk volt. Az egyéni mutatókat tekintve Fegyverneky Zsófia és Raksányi Krisztina 13-13, míg Cyesha Goree 12 egységnél járt.

A végeredményben megjelenõ nagy különbséget a harmadik negyed hozta el. Fizikálisan már nem tudtak megújulni az albánok és így egyre inkább kiütközött a tudáskülönbség. Domináltunk a palánkok alatt, Határ Bernadett például egymaga 12 pontot jegyzett ebben a 10 percben. Voltak szerzett labdáink, szám szerint 6 és 12 pontot értünk el gyorsindításból. A negyedet Nagy Dóra dudaszós triplája zárta, amivel kialakult a 100-21-es állás. Minden dicséretet megérdemel a magyar csapat, hiszen a záró szakaszra is megmaradt a koncentráció magas szintje. Tudták a mieink, hogy figyelni kell a pontkülönbségre és ennek szellemében játszottak. A 139-27-es siker alkalmával mindenki betalált, hárman is elérték a 20 egységet. Határ Bernadett és Fegyverneky Zsófia 21-21, míg Raksányi Krisztina 20 ponttal zárt.

Eredmény

Albánia – Magyarország 27-139 (11-28, 8-31, 2-41, 6-39)

Statisztika

Hirdetés