Hirdetés
Európa

12 pontos előnyből várja a Salamanca a Szpartak Moszkva elleni visszavágót:

:

Hirdetés

Csütörtökre egy mérkőzés maradt az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulójának visszavágói közül. Ezen a Salamanca 12 pontos előnyben fogadja a Szpartak Moszkvát.

A két csapat első meccse az erőviszonyoknak megfelelően alakult. Úgy nyert 77-65-re Oroszországban a Salamanca, hogy a második negyed elejétől 23-23 után végig vezettek. A legnagyobb előnyük 18 pont volt és talán csak amiatt lehet hiányérzetük, hogy ebből hatot az oroszok ledolgoztak a hajrában. A 44-21-re nyert lepattanócsata, a második esélyből elért 24 pont, a 18 gólpassz és a 8 szerzett labda mutatja a spanyol fölényt.

A Salamanca igazi erőssége idén a mély kerete. A Szpartak Moszkva otthonában öten értek el kétszámjegyű pontot. Laura Gil 16, Jewell Loyd és Kristine Vitola 14-14 pontot dobott. Érdekesség, hogy az Ensino Lugo 80-50-es legyőzése során az a Karlie Samuelson lett a legeredményesebb 22 egységgel, aki Oroszországban nem talált be. Mellette Tiffany Hayes jegyzett 19 pontot szombaton. Az amerikai légiós nem is lépett pályára az Európa Kupa párharc első meccsén.

A Szpartak Moszkvától óriási bravúr lenne a továbbjutás. Igaz, a hétvégén az Orenburg legyőzésekor bizonyítottak, hogy jó formában vannak. Kamilla Ogun 22, Morgan Bertsch 20 pontot jegyzett. Még Paris Kae szerényebb formája is belefért. Sok múlik azon, hogy az oroszok mennyire tudják ellensúlyozni egyéni villanásokkal a riválisuk jobb szerkezetű, mélyebb keretét.

ÉLŐ VIDEÓ

ÉLŐ STATISZTIKA

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés