Hirdetés
Magyarország

Hazai pályán folytatja a rájátszást az Atomerőmű KSC Szekszárd



:

:

Fotó: Rónási Márton / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Fontos idegenbeli győzelemmel kezdte a rájátszást az Atomerőmű KSC Szekszárd. A Tolna megyei alakulat Sydney Wallace és Cyesha Goree vezérletével 64-69 arányú vendég győzelmet aratott Pécsett, így elvették az NKA Universitas PEAC pályaelőnyét az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő párharcban. Folytatás pénteken következik Szekszárdon, mielőtt Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője mondta el gondolatait.

Március 31., péntek
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István (Farkas Zoltán)

A Szekszárd csapatának sikerült kedden győzelmet aratni a PEAC otthonában, amivel megszerezték a pályaelőnyt. Sydney Wallace, aki 25 pontig, illetve 4 lepattanóig jutott, és Cyesha Goree, aki 18 pontot, illetve 7 lepattanót jegyzett, kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak, remek vezérei voltak a csapatnak. Horváth Zsófia értékelése alapján azonban nem lehet csupán pár embert kiemelni a mérkőzésből, igazi csapatmunka volt ez a bizonyos keddi siker, amihez nem csupán a csapat, de a szurkolók is nagyban hozzájárultak.

“Sikerült elvenni a PEAC hőn áhított pályaelőnyét, aminek hihetetlenül örülünk.” – kezdte gondolatmenetét Zsófia. – “Úgy gondolom, hogy ez a keddi mérkőzés egy igazi rájátszáshoz méltó találkozó volt. Kemény volt, fizikális, pörgős, illetve kiélezett, izgalmas – mindenki szívét-lelkét kirakta a pályára. Hatalmas fegyvertény, hogy megszereztük ezt a győzelmet, de ettől függetlenül ezt nem szabad, és nem is gondoltuk túl. Jelenleg 1:0 az állás, de ezt szinte azonnal le is zártuk magunkban. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat, hiszen a rájátszásról van szó, ahol minden lehetséges – egy pillanat alatt megváltozhatnak a dolgok.

Ha külön kitérünk a taktikai elemekre, akkor természetesen most is voltak hiányosságok, de alapvetően azt gondolom, hogy amikről beszéltünk, amiket az utóbbi időben hiányoltunk, azok most megmutatkoztak a pályán. Gondolok itt például az energikusságra, ami a Győr elleni mérkőzésen hiányzott. Hihetetlen energiákat mozgósítottak a lányok a pályán, amit egyrészről öröm volt nézni, másrészről pedig büszkeséggel töltött el. A statisztika alapján most emelhetnék ki egyéneket, de azt gondolom, hogy összességben ez egy hatalmas csapatmunka volt. Amit, Akit viszont mindenképp meg kell említenem, az a lelátón lévő hatodik ember. Szurkolóink ugyanis Pécsre is elkísértek minket és fenomenális hangulatot varázsoltak, ami nemcsak a mélypontokon segítette át a csapatot, de nagyban hozzájárult a sikerességünkhöz is.” – fogalmazott a szekszárdi másodedző. 

Az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő következő felvonását pénteken játssza az Atomerőmű KSC Szekszárd. Bár a kék-fehér gárda megszerezte a pályaelőnyt, Horváth Zsófia másodedző elmondása szerint nem dőlhetnek hátra, hiszen a pécsi alakulat nagyon erős, és a továbbjutás kérdése továbbra is nyitott.

“Nagyon sok időnk nincs a következő rájátszás mérkőzésig, azonban a helyzet is teljesen más. Mivel ugyanaz az ellenfél, így új taktikai anyagot nem kell összeállítanunk, de természetesen lesznek változások, hiszen kielemeztük saját magunkat, illetve az ellenfélt is mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ezen a ponton viszont azt gondolom, hogy leginkább a nüánszokon fognak múlni egyes helyzetek, azokra kell a legnagyobb hangsúlyt fektetnünk, és hát persze a regenerálódásra. A rájátszásban ugyanis már hatványozottan feszített a tempó, vagyis az elsőszámú feladat a játékosok mentális és fizikális jólléte, hogy még az utolsó mérkőzéseken is tudják mozgósítani a tartalék energiájukat. Ehhez taktikai szempontból mi már csak minimális dolgokat teszünk hozzá, annak függvényében, hogy az ellenfél – ez esetben a PEAC – miket változtat a játékában. Legyen szó támadásról, avagy védekezésről. Ahogy haladunk előre a Play-Offban, ezek a dolgok egyre inkább nevezhetőek ‘taktikai háborúnak’, mintsem bármi másnak. Pénteken ismét egy kiélezett, kemény mérkőzést várok, és biztosra veszem, hogy mindkét csapat változtatásokat fog eszközölni a taktikájában, de természetesen a győzelem a cél hazai pályán, hazai közönség előtt és reméljük sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre!” – zárta a beszélgetést Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés