Hirdetés
Archivum

13. bajnoki címét ünnepelhette a Sopron:

:

Hirdetés

A Sopron Basket szerezte meg a magyar bajnoki címet 2019-ben! A soproni együttes fennállása 13. bajnoki címét ünnepelhette, másodszor veretlenül. Sorozatban pedig ötödször ért fel a csúcsra. A döntõ párharc harmadik mérkõzésén a szintén sikeres évadot teljesítõ Aluinvent DVTK-t 67-52 gyõzte le a Sopron.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Nagy várakozás elõzte meg a bajnoki döntõ harmadik mérkõzését, hiszen 2-0-s vezetés birtokában a Sopron Basket hazai pályán a párharc lezárásának és a bajnoki cím megszerzésének reményében léphetett pályára.

A tétnek megfelelõ motivációval kezdtek a hazaiak és az elsõ negyedben nagy különbséget alakítottak ki az Aluinvent DVTK-val szemben. Queralt Casas extra villanásaival 14-4-nél már elérte a lélektani 10 pontot a hazai elõny. Az elsõ negyed végén pedig 22-7-re ment a Sopron. Az elsõ negyedben a duplákat tekintve 11 soproni kísérletbõl 9 sikeresnek bizonyult. Eközben a DVTK már 8 eladott labdánál járt és mindössze Chanel Mokango talált be.

A második negyed nagy fordulatot hozott. A harmadik meccs legeredményesebbje Aleksandra Crvendakic egy triplával még 27-11-re módosította az állást. Innen viszont a DVTK egy 10-0-s futással kezdett zárkózni. Shatori Walker-Kimbrough megszerezte csapata egyetlen tripláját is az elsõ 20 percben. A félidõ utolsó négy pontja azonban a Soproné volt Candice Dupree és Crvendakic révén, így visszaállt a kétszámjegyû differencia.

A félidõ lefújását követõen reklamálásért Roberto Iniguez technikait kapott, így Maja Skoric büntetõjével indult a harmadik negyed. Az a harmadik negyed, mely lényegében eldöntötte a gyõztes kilétét. Aija Putnina még 31-24-re felhozta a DVTK-t. Innen azonban dominált a soproni együttes. Öt és fél perc alatt 49-29-nél elérte a 20 pontot a hazai elõny. Ezen nagy futás alkalmával Crvendakic egymaga 8 pontot jegyzett. A soproniak 9 kísérletükbõl 7-et értékesítettek, közte két triplát is.

Az utolsó 15 percben már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A záró szakasznak 55-33-ról vágtak neki a csapatok. A DVTK becsülettel küzdött, mindent megtett, hogy szépen zárja le a találkozót. Cziczás László valamivel korábban, de a mérkõzés közvetlen hajrájában Roberto Iniguez is lehetõséget adott minden játékosának. A közönség vastapsa közepette 67-53-as soproni siker született.

A soproni klub fennállása 13. bajnoki címét szerezte és története során másodszor veretlenül ért fel a csúcsra. A Sopron Basket idén mindent vitt, hiszen korábban a Magyar Kupában is aranyérmet ünnepelhetett. Az Aluivent DVTK 2015 után szerzett ismét ezüstérmet a hazai élvonalban. Ezen felül a miskolci együttes számára a sikeres szezont a Magyar Kupa bronzérem teszi teljessé.

Gratulálunk minden résztvevõnek!


Eredmény

Sopron Basket – Aluinvent DVTK 67-53 (22-7, 9-15, 24-11, 12-20)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 az Sopron Basket javára.

Statisztika

Hirdetés