Hirdetés
USA

13 év után újra UConn – Tennessee örökrangadót rendeztek:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban az egyetemi kosárlabdában csütörtökről péntekre virradóra egy nagyon különleges összecsapásra került sor. 13 év után újra összemérte az erejét a UConn és a Tennessee.

A két szakmai program versenyfutása korszakossá nőtte ki magát, 1995 és 2007 között 12 alatt év 22 alkalommal találkoztak. Gyakorlatilag minden összecsapásuk a női kosárlabda ünnepe volt Geno Auriemma és az azóta Alzheimer-kór következtében elhunyt legendás edzőnő Pat Summit rivalizálásával. 2007 óta nem mérkőztek, így ez volt az első találkozó ebben a párosításban, hogy nem Pat Summit ült a Tennessee kispadján. A csapatok bemutatásánál mindenkinek könny szökött a szemébe. Nagyon hiányzik Summit arról a kispadról és egyáltalán a női kosárlabda világából.

A mérkőzés félidejében egy ünnepségre került sor. A UConn 10000 dollárt adományozott a Summit Alapítványnak, mely az Alzheimer-kórban szenvedőknek igyekszik segíteni. Jelképesen ekkor adták át a csekket és a kis ünnepségen a két vezetőedző Geno Auriemma és Kellie Harper vett részt. A UConn a mérkőzésen viselt mezeket elárverezi és a bevételt szintén eljuttatják az alapítványnak.

A nagy várakozás rányomta a bélyegét a találkozóra. A közel 14000 néző azt láthatta, hogy idegesen kezdtek a csapatok, az első félidőben összesen 24 eladott labdát regisztráltak a statisztikai lapra. A nagyszünetben 31-28-ra a Tennessee vezetett. A harmadik negyedben 17-2-es futással fordított a UConn és onnantól végig kézben tartották az irányítást. A 60-45-ös sikerük alkalmával a 14 pontos Crystal Dangerfield lett a legeredményesebb.

Fotó: uconnhuskies.com

Hirdetés