Hirdetés
Magyarország

13 pontos hátrányból fordított és nyert a Cegléd:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd nagy csatában 69-64-re legyőzte a belga Namur-t az Európa Kupa 5. fordulójában és ezzel megőrizte esélyeit a továbbjutásra. A hatalmasat küzdő ceglédiek 13 pontos hátrányból álltak fel.

A két csapat őszi belgiumi mérkőzésén ceglédi siker született. Ezúttal azonban a Namur kezdett élesebben és az első szakaszban 10-10 után lépéselőnybe kerültek. A legnagyobb differencia hét egység volt ekkor a felek között. A 23-18-ról induló második negyedben tovább növelte előnyét a Namur, három perc volt hátra a félidőig, amikor 36-23-ra léptek el. A legjobbkor jött Ketia Swanier két triplája, amivel sikerült megfogni a meccset. A nagyszünetben azonban így is 40-29-re mentek a vendégek.

A félidei statisztikáról két egyéni teljesítményt kell kiemelni. A mieinknél Swanier járt 10 egységnél, míg namuri oldalon Sarah Imovbioh 10 pontnál és 13 lepattanónál. Több szerzett labdájára, több gólpasszára  és a festékben kialakult fölényére építhetett a belga gárda. A Cegléd azonban egy pillanatra nem adta fel. Egységesen küzdve sikerült rendezni a sorokat védekezésben és öt perc alatt ezzel meg is felezte hátrányát Gabriel Carrasco gárdája. A negyedet Böröndy Dominika két büntetője zárta, amivel 48-45-re visszajöttek a mieink.

Fotó: FIBA.Basketball

A záró szakasz elején Gorjanácz triplája 48-48-nál egyenlítést hozott. Lélektanilag ekkor már a ceglédiek felé billent a mérkőzés. Fej-fej mellett váltott vezetéssel érkeztek a hajráig a felek. Az utolsó két percben 58-57 után Higgins és Stankiewicz  révén 63-58-ra fordított a Cegléd. Az utolsó perchez közeledve Brezinova is betalált és az ötpontos előnyét már nagy izgalmak közepette megőrizte a CEKK, amivel másodszor is felülmúlta belga riválisát.

Eredmény

VBW CEKK Cegléd – Namur 69-64 (18-23, 11-17, 16-8, 24-16)

Legjobb dobók

VBW CEKK Cegléd: Ketia Swanier 14/6, Angelika Stankiewicz 11, Gorjanácz Ágnes 11/9

Namur: Elena Bestagno 13/3, Sofia Silva 12, Sarah Imovbioh 12

Statisztika

Hirdetés