Hirdetés
Európa

14 csapatos lehet az olasz élvonal:

:

Hirdetés

“Nincsenek csodák” – ezzel a címmel közölt egy összeállítást az olasz basketinside.com portál. Nem sikerült megmenteni a Palermo gárdáját, így jó eséllyel 14 csapatos lesz az élvonal a 2020/2021-es szezonban.

A palermói Verga Basket június elején jelentette be, hogy a támogatóik, illetve a tulajdonosi kör nem tudja finanszírozni az élvonalbeli szereplést. Ekkor még két hónap volt hátra a nevezési határidő lezárultáig. A klub elnöke több lehetséges támogatóval is tárgyalt, de végül nem sikerült rendezni a gazdasági helyzetet.

A mai bejelentés azt jelenti, hogy jó eséllyel 14 csapattal indulnak az élvonal küzdelmei. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a versenykiírást módosították és lehetővé tették, hogy 16 csapatosra bővüljön a mezőny. Kiesőt nem hirdettek és két gárdának (Magnolia Basket Campobasso, Dinamo Basket Sassari) a második vonalból lehetőséget adtak.

Az elmúlt szezonban az élvonalban szereplők közül azonban a Torino és a Palermo sem tudott nevezni, a helyükre pedig várhatóan nem érkezik senki.

Hirdetés