Hirdetés
Archivum

14 évesen már többször zsákolt:

:

Hirdetés

Az ESPNW hívta fel a figyelmet egy 14 éves tehetségre, Ashlyn Watkins-ra, aki a közelmúltban két tornán is zsákolt.

A 14 évesen már 190 cm magas extra adottságokkal rendelkezõ Ashlyn Watkins a nyár elején egy 400 csapatot felvonultató Battle in the Boro AAU elnevezésû dzsemborin, majd a múlt héten a Jr. NBA World Championship egyik mérkõzésén bravúros megmozdulásokkal vonta magára a figyelmet.

A fiatal tehetség magasságával igen hamar kitûnt, már harmadikos korában 175 cm magas volt. Most alapfokú tanulmányai végeztével pedig a 190 cm-t is elérte, így minden családtagjánál és tanárainál magasabb. A Cardinal Newman iskolai csapatát 14.6 pont és 11.8 lepattanó átlaggal vezette állami bajnoki címre. A játékosra a legnagyobb egyetemek is felfigyeltek. A tanulmányait 2022-ben kezdheti meg Watkins, aki õsszel lesz 15 éves. Édesanyja nyilatkozata szerint többek között a South Carolina, a North Carolina, a Clemson, a Georgia és a Kentucky ajánlott ösztöndíjat.

Ashlyn Watkins tehetsége elsõsorban abban mutatkozik meg, hogy támadásban és védekezésben ezzel a magasságával olyan mozgásra képes, mint egy külsõ posztos játékos. Ezen felül természetesen a palánk alatt is megállíthatatlan. A júliusi dzsemborin az elsõ zsákolási kísérleténél még kicsúszott a kezébõl a labda, a második azonban már sikerült a lenti videó tanulsága szerint. Ezt követõen pedig a Jr. NBA World Championship rendezvényén is összejött a bravúr.

Hirdetés