Hirdetés
Archivum

14 milliót fizethet egykori centerének a Pécs:

:

Hirdetés

November elején hozta nyilvánosságra a FIBA sport döntõszéke (FIBA Arbitral Tribunal) a közelmúltban tárgyalt ügyeik eredményét és jegyzõkönyveit. Sajnos ezúttal is szerepel magyar érdekeltség a tárgyalt esetek között. A brazil center Graziane de Jesus Coelho és az ismert olasz játékosügynök, Paolo Ronci jelentette fel elmaradt kifizetések miatt a magyar együttest.

Köztudott, hogy a Pécs 2010 együttesénél komoly anyagi gondok mellett zajlik a szakmai munka. A klub tartozásának mértéke azonban megbecsülhetetlen. Miközben a pécsi önkormányzati elöljárók 190 millió forintos hiányról nyilatkoztak a baranyai lapoknak, addig az együttesnél kezelhetõ anyagi gondokat kommunikálnak.

Éppen ebbõl a bizonytalanságból adódóan mindig tanulságosak azok az ítéletek, amiket FIBA a magyar bajnokkal szemben hoz és sajnos ezekbõl a közelmúltban volt néhány. A nyáron Brooke Queenan és Jelena Ivezics követelte jogos járandóságát a világszövetségnél és mindkettõjük esetében igazat is adott nekik a szervezet.

A legfrissebb alany a brazil center Graziane de Jesus Coelho volt, aki másfél évet töltött a baranyai alakulatnál, mielõtt 2008 decemberében felbontották a szerzõdését. A játékos esetében az elmaradt béreket és szerzõdésbontás körülményeit is vizsgálta a FIBA és végül 50437 eurót (13.85 millió forint) ítéltek meg a javára, amit 2009. január 19-tõl kezdve 5%-os késedelmi kamat tovább növel.

A Pécstõl az olasz játákosügynök Paolo Ronci is követelte járandóságát, neki 24045 eurót ítéltek meg, miután Graziane és Török Szilvia után nem kapta meg a szerzõdésben foglalt összeget. A brazil után 7500 euró, a magyar válogatott játékos után 2200 euró ütötte volna a markát.

A teljes ítélet, indoklásokkal letölthetõ a FIBA honlapjáról vagy IDE KATTINTVA

Hirdetés