Hirdetés
Európa

Munkában a szerb válogatott:

:

Fotó: Nebojsa Parausic – Kosarka Srbija

Hirdetés

Kedd óta Belgrádban dolgozik az olimpiai selejtezőre készülő szerb válogatott. A 2015-ben és 2021-ben Európa-bajnokit címet szerző, Rióban és Tokióban egyaránt a legjobb négyig menetelő gárda nincs könnyű helyzetben. A brazíliai Belém-ben megrendezésre kerülő selejtezőn a házigazda Brazília, Ausztrália, illetve Németország legjobbjaival kell megküzdeniük az olimpiai kvótáért.

A szerbek vasárnap kelnek útra a helyszínre és a csapatukban ezúttal is lesz magyar kötődés. A korábban a Vasast, jelenleg a Pécset erősítő Nadija Smailbegovic is tagja az utazó keretnek. Marina Maljkovic szövetségi kapitány a szerb szövetség honlapján elmondta: nem tudnak teljes kerettel készülni, meg kell küzdeniük az időeltolódással és azzal is, hogy a télből a nyárba utaznak, ami megviseli a szervezetet, ettől függetlenül cél a továbbjutás.

Keddtől a hétvégéig egy bővebb kerettel dolgoztak a szerbek, ahol olyan feltörekvő játékosok is lehetőséget kaptak, akik a következő olimpiai ciklus meghatározó szereplői lehetnek. Az aktuális tornára történő felkészülésen túl Marina Maljkovic nem titkolta, hogy a munka fókuszában a csapat szinten tartásához elengedhetetlen új játékosok megtalálása és beépítése áll.

A szerbek utazó keretét Kristina Topuzovic, Tina Krajisnik, Masa Jankovic, Nevena Jovanovic, Sasa Cadjo, Jana Mbombo Njoya, Nadija Smailbegovic, Nevena Rosic, Jovana Popovic, Yvonne Anderson és Ivana Katanic alkotja.

Hirdetés