Hirdetés
Magyarország

Elhittük, hogy fel tudjuk venni a versenyt Japánnal:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

A soproni olimpiai selejtező második játéknapján a magyar válogatott 81-75-re verte Japánt, amivel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A találkozó után Lelik Réka értékelt lapunknak.

Mi játszódott le benned a mérkőzésen? Egyáltalán hogy bírtad a végét?

Megmondom őszintén, nagyon fáradt voltam a végén, brutális az iram, amit a japánok diktálnak. Nem láttam csapatot ennyire gyorsan és sokat futni. Reménykedtem benne, hogy ebben van egy kis felesleges energiamegmozgatás is, ami kicsit kivesz belőlük a végére.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a váltós védekezés ellenére gyönyörűen mentek a besegítések, a rotációk és meg tudtuk akadályozni, hogy magabiztosan dobálják a hárompontosokat, miután a spanyolok ellen kiemelkedő százalékkal értékesítettek a helyzeteiket. Így is kaptunk sokat, de mindig volt rá válaszunk és ez a fontos. Az volt a taktika, hogy a magas embereinknek beadjuk a labdát és ez nagyon jól működött.

Amikor a mérkőzés elején elléptek a japánok, miből merítettetek erőt?

Az kellett, hogy elhiggyük: mi fel tudjuk venni velük a versenyt. Erősebbek, nagyobbak vagyunk náluk. Ők ugyan gyorsabbak nálunk, de ezt ki tudjuk küszöbölni a csapatjátékkal védekezésben és támadásban. Ez sikerült.

Mi Kanada ellen is rosszul kezdtünk, de reméljük ezzel megszakad ez a sorozat. Bízom benne, ebből a mérkőzésből úgy tudunk építkezni: a következőre úgy mehessünk ki a pályára, hogy legyen keresnivalónk.

Tudom, hogy nagyon nehéz, de egy ilyen este után egy ilyen közegben lehet higgadtnak maradni?

Nem kell higgadtnak maradni. Mindent ki kell adni a pályán. Ezt a lehetőséget nem szalaszthatjuk most el. Megtettünk egy óriási lépést az olimpia felé. Minden energiánkat mozgósítani kell és megnyerni ezt az utolsó mérkőzést.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés