Hirdetés
Magyarország

A negyedik negyedben hagyta állva a Szekszárd a Vasast

Vasas Akadémia - TARR KSC Szekszárd 60-75 (17-14, 16-18, 20-19, 7-24)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 14. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Minár László Balázs, Nyilas István, Jankovics Viktor Zsolt (dr. Gincsai János Péter)

Vasas Akadémia: Taylor 6/3, Budácsik, Jáhni 11/9, Gelei 1, Szerencsés 4. Csere: Allen 18/6, Villányi, Boros B. 3, Salamon 4, Tóth, Madár K., Madár E. 13/3.

TARR KSC Szekszárd: Miklós 13/6, Stanacev 8, Krnjic 2, Boros J. 6, Westbeld 23/3. Csere: Theodoreán 2, Horváth 6/3, Mányoky, Monroe 12, Szücs 3/3, Bernáth.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. 14. fordulójában a TARR KSC Szekszárd 75-60-as sikert aratott a Vasas Akadémia otthonában.

Mindkét csapat fontos találkozók után lépett pályára. A Vasas múlt héten a BEAC gárdáját verte és ezzel biztosította helyét a rájátszásban. A Szekszárd előbb legyőzte a TFSE-MTK-t bajnoki rangadón, majd egy magas hőfokú, feszült Magyar Kupa negyeddöntőn alulmaradt a Sopronnal szemben. A szerdai találkozón Zseljko Djokics vezetőedző a kiállítás sorsára jutott, így Pasaréten Horváth Zsófia irányította a KSC-t. Myah Taylor triplája vezette fel az összecsapást. A Vasas az első percekben kisebb lépéselőnybe került. Taylor mellett Jacaira Allen volt ekkor a motor támadásban, miközben Madár Eszter és Boros Berta is megvillant. A Szekszárd nem találta a ritmust, Jacinta Monroe igyekezett a fizikai fölényét kihasználni a festékben. A találatainak köszönhető, hogy végül mindössze 17-14-es Vasas előnyről érkezett el a második negyed.

Fotó: Vasas Akadémia

Madár Eszter és Jáhni Zsófi tripláival tovább növelte előnyét a házigazda. 25-16-nál már Horváth Zsófiának kellett időt kérnie. A rövid eligazítás után Boros Julcsi és Jacinta Monroe hozta közelebb a KSC-t, majd Szücs Gréta triplája után már csak egy pont választotta el a feleket. Rendkívül küzdős mérkőzés kerekedett, mely során sokat állt a játék faultok miatt. A félidő hajrájába fej-fej mellett váltott vezetésről érkeztek a csapatok. A nagyszünetben 33-32-re ment a Vasas. Sok eladott labdát rögzíthettünk a statisztikára az első félidőben, 13-at, illetve 8-at. A Vasas 24-ből 12-t dobott be mezőnyből, a Szekszárd jóval többször, 34 alkalommal kísérletezett. Azokból viszont mindössze 13 ért célt. Ugyanakkor a KSC joggal építhetett 8 szerzett labdájára. A harmadik etap elején Kathryn Westbeld villanásaival igyekezett magához ragadni az irányítást a Szekszárd. Csapata első hét pontja a nevéhez fűződött, de talán jobban szemléleti a szerepét, ha azt mondjuk: az első 14-ből 12. Ezekre azonban rendre válaszolt a Vasas. Sőt, Jacaira Allen triplájával 43-39-nél újra lélegzetvételnyi előnybe került.

Fotó: Vasas Akadémia

Horváth Zsófia a Vasas 46-45-ös vezetésénél kért időt. A kisebb megszakítás után Kathryn Westbeld és Jacaira Allen kosárváltásával folytatódott az összecsapás. 47-46-nál azonban hosszabb időre befagyott az eredmény. A Vasas fáradni látszott. A Szekszárd pedig egyre több helyzetet alakított ki. Benne volt a levegőben, hogy amint ezek elkezdenek beesni, a vendégek elszakadhatnak. A harmadik negyed hajrájában viszont az ellenkezője történt. A Vasas mozdult el erről az állásról, Jáhni Zsófia triplájával már 53-48-ra mentek Milos Pavlovic tanítványai. A harmadik szakaszt végül Miklós Melinda triplája zárta, így 53-51-ről futottak neki az utolsó 10 percnek a csapatok. Itt Kathryn Westbeld révén gyorsan egyenlített a KSC, majd Miklós Melinda és Horváth Bernadett hármasaival a vezetést is magához ragadta. Ekkor már igaz volt az előzőekben fejtegetett gondolatmenet. A KSC összességében 11-0-s futást csinált. Milos Pavlovic időkérése után Jáhni Zsófia egy hármassal még visszahozta a hazaiak reményeket. Erre azonban Jacinta Monroe négy pontja érkezett válaszul. A különbség Horváth Bernadett és Miklós Melinda büntetői után 67-56-nál lépte át a 10 pontot. Még négy perc volt hátra, de újabb fordulat már nem érkezett. A Szekszárd nagyobb rutinját érvényre juttatva megérdemelt sikert aratott.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés