Hirdetés
Európa

Jön az Euroliga bronzcsatája Kiss Virággal:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a 2023/2024-es Euroliga szezon. A fináléban a Fenerbahce és a Villeneuve d’Ascq méri össze az erejét, részletes beharangozónk ITT olvasható, míg a bronzéremért a CBK Mersin és az USK Praha küzd meg. Kis esélylatolgatás a bronzcsata előtt.

Minden bronzmeccs előtt ugyanaz a kérdés, nevezetesen a motiváció. Ezúttal a Mersin hazai pályán nem engedheti el az érmet, de nyilván prágai oldalon – ha másért nem, akkor a tavalyi ismert körülmények között elbukott érem után – szeretnének újra dobogóra állni. A cseheknek ráadásul kellenne egy siker ezzel a megfiatalított sorral, mert látható, hogy hiányzott a rutin pénteken az elődöntőben. Valeriane Ayayi hozott 24 pontot, illetve Nyara Sabally-nak akadtak még jó villanásai. Ezi Magbegor, illetve a Conde-Cazorla kettős azonban csúnyán eltűnt a mezőnyben. Hárman 28-ból mindössze 8-at dobtak be. Nem olyan mély ez a prágai keret, ha ennek a triónak a mezőnymutatója átlagban 30% alatt marad, akkor sok esélyük nincs. Ezen felül hiányzott a keménység, mindössze öt szerzett labdájuk volt, így elúszott a nagy esélyük.

Fotó: FIBA.Basketball

A Mersin kapcsán szépen kirajzolódott az Euroliga alapcsapat Marina Mabrey, Olivia Epoupa, Stephanie Mavunga és Kahleah Copper négyesével. 26 perc 22 másodpercet ez a négy játékos együtt töltött a pályán. Mellettük Kiss Virág, illetve Maria Araujo és Quanitra Hollingsworth cserélődött. Epoupa súlyos sérülése miatt ebből kiesett és az általa hozott energia nagyon fog hiányozni. A 13 pontja mellett ugyanis 7 gólpassza volt. A Mersin építhet arra, hogy a bajnoki döntő meccsekkel ellentétben ezúttal stabilan, 40 percen át 50% közelében tudta tartani a mezőnymutatóját. Bár nagyon sok labdát használt Marina Mabrey, de Copper és Mavunga duójának higgadt, pontos játéka ezt valamennyire ellensúlyozta.

Mivel nem játszanak olyan szigorú rendszerben, mint például a Villeneuve d’Ascq, török oldalon a csapat versenyképességéhez elengedhetetlen, hogy az eladott és a szerzett labdák aránya egyensúlyban maradjon. Ezt a Fener ellen megtették, hiszen 12 eladottra 10 szerzett jutott. Prágai részről pedig kulcskérdés lesz, hogy Ayayi mellé ki érkezik meg a döntőre a kulcsjátékosok közül. A padról Vyoralova, Vorackova vagy éppen Hof révén jött pont az elődöntőben. Az éremszerzéshez a korábban kiemelt Magbegor, Conde, Cazorla triótól viszont több kell.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

15:00 CBK Mersin – ZVVZ USK Praha – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés