Hirdetés
Utánpótlás

A Soproni Darazsak Sportakadémia az első döntős a junioroknál

BEAC-Újbuda KA/A - Darazsak Sportakadémia/A 68-81 (17-20, 17-17, 13-21, 21-23)

Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" döntő 2024 - elődöntő
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Dr. Danka Péter, Marton Péter, Hegedűs Attila (Schwarz Mária)

BEAC-Újbuda KA/A: Drahos 34/12, Bálint, Szauter 2, Gábor 12, Nagy 8. Csere: Tatai, Barna, Séllei 5/3, Gréts, Dinnyés 7/3, Hévizi, Nemes,

Darazsak Sportakadémia/A: Kókai 21/12, Toman D. 16/6, Janzsó 11, Toman R. 18/9, Völgyi 3/3. Csere: Gergő, Csaplár-Nagy 5, Salamon 3/3, Szikszai 4, Sinka-Pálinkás

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs – Németh József

Hirdetés

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság első elődöntőjében a Soproni Darazsak Sportakadémia együttese 81-68-ra legyőzte a BEAC-Újbuda KA gárdáját.

Kókai Patrícia két találatára Drahos Leila büntetőkből válaszolt az első percben. Ez előrevetítette az első félidőben kialakult igazi adok-kapokot. Kifejezetten jó ritmusú találkozó bontakozott ki. A BEAC 10-9- vezetése után 15-10-re fordított a Sopron. Ezt követően viszont ismét a BEAC akarata érvényesült. Drahos Leila triplája után 17-15-nél már a fővárosi gárda járt előrébb. Leila a 8. pontját jegyezte ekkor. A slusszpoén viszont a soproniaké, egészen pontosan Kókai Patríciáé volt. A hármasa zárta le a nyitó szakaszt, amivel 20-17-es vezetéshez juttatta csapatát. Patrícia már 11 pontnál járt. A második negyed elején újabb triplákkal erősítette meg fölényét a Sopron. Három perc után 28-21-re mentek Hollós Dániel tanítványai.

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs – Németh József

Érezhetően keményítettek védekezésben a csapatok. A BEAC-nál elől eközben továbbra is Drahos Leila és Gábor Lili diktálta a ritmust, amikor pedig Dinnyés Petra triplája célt ért, 30-29-nél teljesen nyílt lett az elődöntő. Ekkor már túl voltunk egy soproni időkérésen. A Darazsak kosárcsendjét Toman Dóra és Szikszai Franciska törte meg, visszaállítva az 5 pontos különbséget. A félidő hajrájában azonban ismét ledolgozta hátrányát a BEAC. Az elsőhöz hasonlóan viszont a második negyedet is soproni tripla zárta, amivel 37-34-re mégis a zöld-sárga mezeseknél volt az előny. A BEAC 29-ből 11-et dobott be mezőnyből, míg a Sopron 32-ből 16-ot. A fővárosiak azonban jóval több büntetőt harcoltak ki és értékesítettek. A harmadik negyed elején Toman Réka és Kókai Patrícia sikeres távoli dobásaival megugrottak 9 pontra a soproniak. Ráadásul rögtön a negyed elején Gábor Lili beütötte negyedik faultját, amivel igen nehéz helyzetbe kerültek Mészárosné Kovács Andrea tanítványai.

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs – Németh József

A különbség a harmadik etap feléhez közelítve érte el a 10 pontot. 49-39-nél időt is kért a BEAC, de a következő három támadásából nem tudott betalálni. Maradt a kétszámjegyű differencia. Innentől a hátralévő 15 percre jellemzően már elmondhattuk ezt, mégsem telt eseménytelenül az összecsapás. A Sopron Salamon Réka és Toman Dóra révén 56-41-re megugrott. A BEAC azonban becsülettel küzdve még rövid időre visszajött 10 egység alá. Az utolsó 10 percnek 58-47-ről vágtak neki a felek. Toman Réka triplájával ismét a soproniak erősítettek a vezetésükön, a BEAC azonban nem adta könnyen a győzelmet a magasabban rangsorolt riválisának. Séllei Lili és Gábor Lili 61-54-re felhozta csapatát. Az utolsó öt percre fordulva újra visszaállította kétszámjegyű előnyét a Sopron és ha nem csúszik a játékába egy-egy ki nem kényszerített hiba, akár előbb is döntő különbséget alakíthatott volna ki. A BEAC viszont nagyot küzdve úgy tudta lezárni a meccset, melyből szintén meríthet erőt a helyosztóra.

A 81-68-as végeredményt Janzsó Aliz duplája alakította ki. Soproni oldalon Kókai Patrícia 21, Toman Réka 18, Toman Dóra 16 pontot ért. A BEAC legeredményesebbje a 34 pontos Drahos Leila volt. Gábor Lili 12 egységig jutott. A csapatok az NKA Pécs/A – DVTK Akadémia/A elődöntő párharcból kapnak ellenfelet.

Hirdetés