Hirdetés
Magyarország

A Vasas került előnybe az 5-8. helyért

TFSE-MTK - Vasas Akadémia 62-71 (14-12, 15-25, 14-17, 19-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A - RÁJÁTSZÁS A 5-8. HELYÉRT
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Farkas Gábor, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla (Bogárdi János)

TFSE-MTK: Carter 9, Dúl T. 3/3, Szabó 14/6, Czinano 13, Dúl P. 10/6. Csere: Baa, Király, Németh 8, Burján 5/3.

Vasas Akadémia: Taylor 8, Allen 14/3, Budácsik 12/3, Jáhni 19/3, Tóth 5. Csere: Boros, Gelei, Salamon 3/3, Madár K. 5, Madár E. 4.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Vasas Akadémia javára.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 5-8. helyéért kiírt rájátszás párharc első felvonásán a Vasas Akadémia 71-62-es győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában.

A hosszú kihagyás érezhetően rányomta a bélyegét a játékra. Sokat hibáztak a csapatok az első negyedben. Valamivel a Vasas tudott pontosabb lenni és az nem csak az első negyedre, hanem az egész találkozóra elmondható. A TFSE-MTK 6-4-es vezetése Jacaira Allen triplája 7-0-s sorozatot indított, amivel magához ragadta a kezdeményezést a Vasas. A negyed hajrája azonban a hazaiaknak sikerült jobban: Németh Alma büntetőivel 12-12-nél egyenlítettek. A játékrész végén pedig Szabó Fanni találata még 14-12-es TFSE vezetést eredményezett. A második etap elején felváltva estek a kosarak, így 22-22-ig nem alakult ki 3 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Végül a Vasas a második negyed feléhez közelítve Tóth Orsi, Jáhni Zsófi és Budácsik Dorka találataival került komolyabb lépéselőnybe. Amikor pedig Myah Taylor duplája is célt ért, már 30-22-re mentek Milos Pavlovic tanítványai. Németh Alma és Sha Carter törte meg a hazaiak hosszúra nyúló kosárcsendjét. A folytatásban azonban 9 ponttal is megugrott a Vasas. A nagyszünetben végül 37-29 állt az eredményjelzőn. A Vasasnál a 11 pontos Jáhni Zsófi, a TFSE-nél a 8 pontos Dúl Panka volt a legeredményesebb. A TFSE 28-ból 11-et, míg a Vasas 33-ból 13-at dobott be mezőnyből. A hazaiaknál 16, a vendégeknél 10 eladott labdát regisztráltak.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A TFSE technikaija után a Vasas egy büntetője vezette fel a harmadik negyedet. Ez kimaradt, nem sokkal később a másik oldalon Szabó Fannié nem. Németh Alma pedig még 37-33-ra felhozta a TFSE-t. A Vasas a hazai felzárkózás után Jáhni Zsófi találatával vett új lendületet. Az eredmény 39-33-nál hosszú időre befagyott és óriási kérdés volt, hogy melyik gárda mozdul el erről. Ez a Vasas lett, így 44-35-nél már újra elérte a 9 pontot az előnye. Sőt, a második negyeddel ellentétben ezúttal a lélektani 10 egységet is átlépte. Budácsik Dorka triplája után 50-37-re mentek a vendégek.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az utolsó 10 percnek 54-43-ról futottak neki a csapatok. Igyekezett ritmust váltani a házigazda. Burján Laura hármasa adta meg ehhez a lökést a játékrész elején. Amikor pedig Monika Czinano is megvillant, 54-51-nél teljesen nyílt lett a találkozó. Ez egy 14-4-es hazai sorozat volt. Milos Pavlovic időkérése után Jáhni Zsófi és Jacaira Allen villant meg. Erre Szabó Fanni triplával felelt, míg a festékből Monika Czinano hozott újabb pontokat. 58-56-nál az egész második félidő legszorosabb mérkőzésállását rögzíthettük jegyzeteinkbe. A Vasasnak azonban volt válasza erre a felzárkózásra. Jáhni Zsófi, Madár Kata és Budácsik Dorka 6-0-s futást vezényelt.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A TFSE-nek a végjátékban 64-59-nél még nyílt volna esélye szorosabbá tenni a csatát, ezzel nem tudott élni. Amikor Madár Kata triplája 67-59-re alakította az eredményt, eldőlni látszott az összecsapás. Az utolsó percben újra elérte a 10 pontot is a differencia. A hazaiaknak nem jött ki a lépés. Szempontjukból szemléletesen fogalmazva az egész mérkőzés hű lenyomata volt, hogy az utolsó másodpercekben Dúl Panka és Sha Carter összefejelt. A Vasas nagy erőket mozgósítva megérdemelt 71-62-es sikert aratott és szerdán hazai pályán lezárhatja a párharcot.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés