Hirdetés
Archivum

15 amerikai egyetemi meccs, amit érdemes figyelni:

:

Hirdetés

Kevesebb, mint másfél hónap van hátra az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában a konferencia-küzdelmek alapszakaszából. A hivatalos felületeken összegyûjtötték azt a 15 meccset, melyet érdemes lesz figyelni a következõ hetekben.

Fotó: NCAA.com

Fotó: NCAA.com

A januári menetrendet figyelve három találkozót emeltek ki a tengerentúlon. A címvédõ Notre Dame és a Tennessee összecsapásával kezdõdik a sor. Ez a párosítás most elsõsorban a múltja miatt pikáns, hiszen nincs egy súlycsoportban a két gárda. A rendkívül fiatal csapattal versenyzõ Tennessee-nek csak fellángolásai akadtak eddig, igaz éppen ilyen presztízsrangadó kínálhat esélyt arra, hogy fel tudják szívni magukat a folytatásra. A UConn és a Louisville ütközete két 2018-as Final Four résztvevõ következõ nagy találkozása lesz. Mindkét csapat bajnoki címre hajt, így az év egyik legjobban várt és legfontosabb derbijére készülünk. Ugyanúgy január 31-én rendezik a két évvel ezelõtti bajnok South Carolina és a Kentucky mérkõzését. Ez a SEC konferencia végkimenetele szempontjából ígérkezik kiemeltnek.

Február elsõ felét nézve a Baylor – Texas, Oregon – Stanford, Tennessee – Mississippi State, South Carolina – Uconn és az Oregon State – Oregon párosítások kerültek bele a szemlézett összeállításba. A Baylor és a Texas csatája a Big12 Konferencia végkimenetele szempontjából is fontos erõfelmérõ. Az Oregon és a Stanford párosításából elég két nevet kiemelni, Sabrina Ionescu és Alanna Smith nagy összecsapása. A két Final Four-ba igyekvõ gárda a vezetésükkel február 10-én este óriási meccset vívhat. Eközben az elmúlt két évben döntõs Mississippi State elsõ nagy erõpróbája lehet a Tennessee elleni találkozó. A South Carolina és a Uconn hagyományos februári találkozása mindig egy komoly erõfelmérõ és visszajelzés a szakembereknek a márciusi rájátszás elõtt. Az Oregon State és az Oregon presztízscsatája pedig a PAC12 Konferencia rangadója. Február 15-én lesz az elsõ felvonás és három nappal késõbb ismét találkoznak a felek.

Át is tértünk ezzel február második felére, ahol Maryland – Iowa, Notre Dame – NC State, South Carolina – Tennessee, Notre Dame – Syracuse és NC State – Louisville párosításokat láthatunk a kiemeltek között. A Final Four esélyes Maryland és a Megan Gustafson vezette Iowa csatája talán kevesebb ismert nevet vonultat fel, de ínyenceknek kötelezõ. A címvédõ Notre Dame a rájátszás elõtt az NC State ellen ütközhet egy komoly erõfelmérõbe. Nagy hetei lesznek az NC State alakulatának, hiszen nem sokkal késõbb a Louisville-lel is megmérkõznek. Ha valóban bizonytani akarják, hogy a közvetlen elithez tartoznak, a két bajnokesélyes közül legalább az egyik ellen nyerniük kellene. A Notre Dame – Syracuse párharc már szintén inkább a rájátszásra történõ ráhangolódásról szólhat. Ekkor vélhetõen már látni fogjuk, hogy a Notre Dame gárdájában benne van-e újra egy olyan futás esélye, mint tavaly. Március elején már mindenki a rájátszás lázában fog égni. Ettõl függetlenül alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a Mississippi State és a South Carolina találkozása a SEC Konferencia alapszakaszának elsõ helyérõl dönt majd.

Hirdetés