Hirdetés
Archivum

15 fiatalt is megnéz az orosz válogatottban Olaf Lange:

:

Hirdetés

Mielõtt a nagyválogatott megkezdené a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra, Olaf Lange, orosz szövetségi kapitány 15 feltörekvõ fiatalnak háromnapos összetartást vezényel – adta hírül az orosz szövetség hivatalos honlapja.

Fotó: russiabasket.ru

Fotó: russiabasket.ru

Május 5. és 8. között az oroszok novogorsk-i edzõközpontjában kerül sor arra az összetartásra, mely során feltörekvõ fiatal játékosokat néz meg a válogatott szakmai stábja. A legjobbak a nagyválogatott bõ keretében is bizonyíthatnak a 2019-es Európa-bajnokság elõtt.

Olaf Lange célja egyértelmû: azoknak is szeretne lehetõséget adni, akik egy kicsit kívül esnek a sztárcsapatok uralta mezõnybõl. Esetleg pályafutásuk azon szakaszában járnak, amikor a korosztályos versenyrendszerbõl már kiöregedtek, de felnõtt szinten, a profik között még kevesebb lehetõséget kapnak.

A 15 fõs keretet az alábbi játékosok alkotják: Anna Burovaya, Elizaveta Komarova, Yulia Kozik, Daria Kurilchuk, Daria Namok, Karina Nizamova, Olga Novikova, Julia Gladkova, Viktoria Medvedeva, Camilla Ogun, Olga Frolkina, Victoria Cheren, Albina Razheva, Tatiana Sema és Elizaveta Shabanova.

A nagyválogatott május 9-én kezdi a munkát. A csapat bõ keretét is napokon belül megismerhetjük. Addig sincs sok kérdõjel a selejtezõkön mutatott forma és felállás tükrében. Az pedig már múlt héten nyilvánosságot láthatott, hogy honosítottként a sérülésbõl lábadozó Jamierra Faulkner kaphat lehetõséget.

A szakmai stáb a felkészülési programot már összeállította. Az oroszok hét különbözõ ellenféllel nyolc meccset vívnak a kontinenstorna elõtt. Kizárólag topválogatottakkal mérkõznek. Ellenfeleik között lesz Lettország, Svédország, Spanyolország, Szerbia, Franciaország, Törökország, valamint az olasz / belga duóból az egyik.

Hirdetés