Hirdetés
Magyarország

15 mérkőzés jön az ANB két csoportjában:

:

Hirdetés

A hétvégén igazi nagyüzem lesz az ANB két csoportjában. Összesen 15 mérkőzést rendeznek a második vonalban.

Az ANB Piros csoportjában a veretlen listavezető BKG PRIMA Akadémia a 13. helyezett Kecskemét ellen esélyesként lép pályára vasárnap. Ahogy a Csata DSE is a DEAC DSI otthonában. A Csata a héten PINKK legyőzésével megerősítette második helyét és ezt a debreceniek ellen egy újabb sikerrel tarthatja is. Az Ajka szombaton az ELTE-BEAC Újbudát látja vendégül. Nagy a tét, mivel az ajkai gárda gárda egy győzelemmel egyik közvetlen üldözőjét szakíthatná le. A BEAC pedig egy sikerrel – és az eredmények kedvező alakulásával – a negyedik helyre is előrébb léphetne. Ez lesz a BEAC első meccse a hétvégén, miután vasárnap a Széchenyi KA ellen lép pályára. A 8. fordulóból pótolják azt az összecsapást, melyen a sereghajtó ellen még fáradtan is esélyes lesz a fővárosi gárda.

A középmezőnyt tekintve érdekesnek ígérkezik az MTK-Budapest és a PINKK SE találkozója. A MTK legutóbb a MAFC ellen maradt alul, míg a pécsiek az utolsó három meccsüket bukták el. Igaz, a tabella első három helyezettjével (BKG, Csata, Ajka) mérkőztek. A Sportdarázs egy ötmeccses idegenbeli túrát zár vasárnap a MAFC ellen. Az NKA-Pécs PEAC otthonában értékes győzelmet aratott szerdán a soproni együttes, mely így jelenleg a 6. helyről várja a folytatást. A Vasas Akadémia pénteken a Széchenyi KA vendégeként lép pályára. Sok sérülés hátráltatja a munkát a Vasasnál, de ezen a találkozón favorit lesz. A hétvége programja két közvetlen rivális a három győzelmet jegyző Tatabánya és a négy sikerrel rendelkező NKA-Pécs-PEAC találkozójával zárul.

A Zöld csoportban a listavezető TFSE II. a szintén szép eredményeket elérő, jelenleg 4. helyen álló Szombathelyi Egyetemet fogadja. Érdekes és éles találkozó kerekedhet. A tabella másodikja a Nagykanizsa az elmúlt három mérkőzését megnyerő ELTE-Fortis otthonában szerepel. Az Atomerőmű KSC Szekszárd fiataljai a Pilis Basket csapatát fogadják. A 2-4. helyen ebben a csoportban teljesen nyílt a küzdelem, így minden mérkőzés hatványozottan fontos. A Baja az egy győzelemmel rendelkező Kiss Lenke KA ellen esélyesként lép pályára. Ahogy az Aluinvent DVTK U23-as csapata is Szegeden és a Nyíregyháza Tatán. A hétvége mérkőzés-sorozatát a Törekvés SE és a Szolnok találkozója teszi teljessé.

Menetrend

Piros csoport

Február 7., péntek
17:00 Széchenyi KA Győr – Vasas Akadémia

Február 8., szombat
13:00 Ajka – ELTE-BEAC Újbuda

Február 9., vasárnap
11:00 Széchenyi KA Győr – ELTE-BEAC Újbuda
15:00 MAFC – Sportdarázs
16:00 DEAC DSI – Csata Diáksport Egyesület
17:00 MTK-Budapest – PINKK SE
17:30 BKG PRIMA Akadémia – Kecskeméti Kosárlabda Club
18:00 Tatabányai Kosárlabda Club – NKA-Pécs-PEAC

Zöld csoport

Február 8., szombat
15:00 ELTE Fortis – Kanizsai Vadmacskák SE
16:00 Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – Bajai Női Kosárlabda Klub
16:00 Atomerőmű KSC Szekszárd II. – Pilis Basket

Február 9., vasárnap
13:00 Tatai SE – Nyíregyházi Kosársuli
15:00 Szolnoki MÁV Sportegyesület – Törekvés SE
16:00 Szegedi Kosárlabda Egylet – Aluinvent DVTK Miskolc U23
17:00 TFSE II. – Szombathelyi Egyetem

Hirdetés