Hirdetés
Európa

15 mérkőzéssel elrajtolnak a 2021-es Európa-bajnokság selejtezői:

:

Hirdetés

Csütörtökön 15 mérkőzéssel elrajtol a 2021-es spanyol-francia közös rendezésű Európa-bajnokság selejtező-sorozata. Nézzük, hogy mely találkozókra lesz érdemes figyelni a nyitó napon.

A H-csoportban a magyar válogatott 19 óra 30 perctől Amszterdamban lép pályára Hollandia vendégeként. Szerdán este már a találkozó helyszínén edzett Székely Norbert együttese. A hazaiak az európai utánpótlásban az elmúlt években letették a névjegyüket, nem lesz könnyű ellenük.

Az A-csoportban a szlovén csapatban az NKE-FCSM Csata légiósát Zala Friskovecet követhetjük. Görögország ellen esélyesként lépnek pályára. A B-csoportban az olimpiai selejtezőre készülő, több egykori magyarországi légióssal felálló svédekre komoly erőpróba vár Izraelben. A C-csoportban új kapitány debütál az orosz kispadon. Alexander Kovalev 2017-ben U19-es világbajnoki címet nyert Maria Vadeeva, Raisa Musina nevével fémjelzett csapattal, ezt a generációt kell felnőtt szinten felépítenie. Első ellenfelük a Jonquel Jones-t honosító bosnyákok lesznek.

A D-csoport hozza a játéknap egyik rangadóját, melyen Olaszország fogadja Csehországot. Mindkét gárda rutinos klasszisokat vonultat fel. Ugyanez igaz lesz az E-csoport legjobban várt meccsére, melyen Szerbia vendége Törökország lesz. A szerbek négy magyarországi légióssal már az olimpiai selejtezőre készülve lépnek pályára. A török gárdában ismét Quanitra Hollingsworth lesz a honosított, de a keretük tovább fiatalodott. Ebben a négyesben szerepel Litvánia is, akik már történelmet írtak. A bő keretükbe bekerült a szupertehetségük, Juste Jocyte, aki mindössze 13 éves. Soha ilyen fiatal játékost nem neveztek még Eb-selejtezőkre.

Fotó: FIBA.Basketball

Az F-csoportban az Európa-bajnokság meglepetéscsapata Nagy-Britannia Lengyelországba látogat. Temi Fagbenle vezetésével a britek olimpiai álmokat szövögetnek. A selejtező jó erőpróba lesz. A lengyeleket is érdemes figyelni. Ewelina Kobryn visszatérése és Maros Kovacik kinevezése is érdekessé teszi a csapatukat. A G-csoport hozza a csütörtöki játéknap talán legnagyobb érdekelődéssel várt csatáját. A WNBA döntő MVP-je Emma Meesseman vezette és olimpiai éremszerzésre is esélyesnek tartott belgák az Alina Iagupovára épülő Ukrajnát látják vendégül. Az I-csoportban pedig a lett-horvát csata lesz érdekes. A rutinos és összeszokott lettekkel mindig számolni kell, míg a horvátoknál az Atomerőmű KSC Szekszárd klasszisát Ivana Dojkicot követhetjük.

A mérkőzések többsége a FIBA Youtube csatornáján élőképes közvetítésben követhető. Az ÉLŐ STATISZTIKÁK pedig a selejtező-sorozat hivatalos honlapján érhetőek el.

A csütörtöki menetrend

A-csoport

20:10 Szlovénia – Görögország
21:00 Izland – Bulgária

B-csoport

18:00 Izrael – Svédország

C-csoport

16:00 Oroszország – Bosznia-Hercegovina
20:00 Svájc – Észtország

D-csoport

17:00 Románia – Dánia
20:30 Olaszország – Csehország

E-csoport

17:00 Szerbia – Törökország
17:30 Litvánia – Albánia

F-csoport

18:15 Lengyelország – Nagy-Britannia

G-csoport

20:30 Belgium – Ukrajna
22:00 Portugália – Finnország

H-csoport

19:30 Hollandia – Magyarország

I-csoport

18:45 Lettország – Horvátország
19:00 Németország – Észak-Macedónia

Hirdetés