Hirdetés
Archivum

15 tripla és PINKK gyõzelem Miskolcon:

:

Hirdetés

Fordulatos küzdelmet és szinte tripladobóversenyt hozott a DVTK-PINKK rangadó, melyen a pécsiek Iványi Dalma vezérletével 66-63-as gyõzelmet arattak.

Remek hangulat fogadta a csapatokat az esztendõ utolsó miskolci bajnoki mérkõzésén. A DVTK Rebecca Tobin nélkül várta a találkozót, miután a center nevelõapja temetésére hazautazott az Egyesült Államokba. Sverrisdottir triplájával indult a találkozó. Az izlandi légiós egy perccel késõbb még egy triplát értékesített, melyre a vendégektõl Gyõri Dóri és Ajdukovic válaszolt. A PINKK szerb centere remekül érezte a lehetõséget Tobin hiányában és csapata elsõ 12 pontjából hat a nevéhez fûzõdött.

A PINKK nagyon jól kezdetett, 12-6-nál Dubeiné Balogh Gabriella idõkérése miatt állt a játék. A pécsiek lendülete ekkor sem tört meg és Õri két triplája után már a 9 egységet is elérte a differencia. Az elsõ szakasz Tomlinson duplájával zárult, amivel 22-11-re mentek a vendégek. A második negyed Sverrisdottir két büntetõjével indult, majd a remek napot kifogó izlandi egy triplát is értékesített, amivel már látótávolságba ért a DVTK. A PINKK pontjai 5 percen át mindössze egy Ajdukovic büntetõvel szaporodtak. Ez idõ alatt Raven két villanásával 23-20-ra faragták a hátrányukat a hazaiak.

A második negyedben gyorsan érkezett Roberto Hernandez idõkérése és 23-22 után Ruják két ziccerével ismét ellépett a Pécs. Ekkor Dubeiné Balogh Gabriella rendelte magához a tanítványait, de 29-22-nél megint 7 pontos hátrányból kellett kapaszkodnia a DVTK-nak. A félidõ hajrájához érve Bukovszki 32-30-ra hozta fel csapatát. Az utolsó 30 másodperc pécsi idõkéréssel indult, majd egy jó befordulás után Ajdukovic szerezte meg a 9. pontját is. 34-30-ról a DVTK vezethette az utolsó támadást. Jansone tört be nagy lendülettel a palánk alá és tette fel a labdát, ami becsorgott. Eközben azonban támadóhibát vétett, így maradt a 34-30-as állás.

Az elsõ 20 percben a PINKK a 34 pontjából 20-at a festékbõl szerzett, míg a DVTK statisztikai lapjáról Sverrisdottir 14 pontját lehetett kiemelni. A harmadik szakasz elején Sarok triplájára Sverrisdottir és Czank válaszolt egy-egy sikeres távoli kísérlettel, majd Iványi és Bukovszki is elsüllyesztett egy-egy hármast. Sverrisdottir büntetõivel 41-40-nél vezetett hosszú idõ után elõször a DVTK. Ekkor pécsi idõkérés szakította meg a játékot, amit aztán újabb két tripla követett. Elõbb a DVTK izlandi légiósától, majd Iványi Dalmától. Ekkor összesen 13 sikeres vállalásnál tartottak a csapatok.

45-44-nél még a vendégek jártak elõrébb, de a játékrész hajrája a DVTK-nak sikerült jobban és egy 8-2-es sorozattal 52-47-re módosult az állás. Ezt az elõnyt azonban nem sikerült megtartaniuk a hazaiaknak, elõbb Ajdukovic volt eredményes, majd Iványi újabb triplája zárta le az „õrült” harmadik etapot.

Az 54-52-es miskolci elõnyrõl induló negyedik negyedben sokáig egyik csapat sem talált be. Két és fél perc után Iványi újabb hármasa törte meg a kosárcsendet, amit két perccel késõbb Adamecz duplája követett. Az elsõ DVTK pontokra 5 percet kellett várni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a kezdeményezés a PINKK kezében volt. A pécsiek sorsdöntõ pillanatokban mindig betaláltak. Rujá két szép villanása után már 61-56-ra ment a PINKK. Sverrisdottir 61-60-nál még egy pontra visszahozta csapatát. Ekkor azt láthattuk, hogy a DVTK 60 pontjából 30-at az izlandi játékos jegyzett. Ha egy csapatnál ennyire eltolódnak az arányok, az ritkán párosul gyõzelemmel.

A PINKK idõkérése után az utolsó 2 percbe érkezve Gyõri küzdött be egy duplát. 63-60 után lett volna lehetõsége támadni többször is az egyenlítésért a DVTK-nak, de ezekbõl nem született pont. Amikor 19 másodperccel a lefújás elõtt Ruják két büntetõje utat talált a gyûrûbe, azzal eldõlt a rangadó. Iványi még egy tripla közben szabálytalankodott Sverrisdottir-ral szemben. Ekkor azonban csak egy sikeres büntetõnek örülhetett a hazai publikum. A PINKK egy remek hangulatú és fordulatos találkozón megérdemelt gyõzelmet ünnepelhetett maroknyi, ám annál lelkesebb szurkolótábora elõtt. Iványi Dalmáék így egy szép sikerrel vonulhatnak a kisebb szünetre, míg a DVTK nagy lehetõséget szalasztott el, hogy zárkózzon a közvetlen élmezõnyhöz.

Eredmények
Aluinvent-DVTK Miskolc – PINKK Pécsi 424 63-66 (11-22, 19-12, 24-18, 9-14)

Hirdetés