Hirdetés
Magyarország

15 triplát értékesítve nyert a DVTK a BEAC otthonában, biztosítva helyét az elődöntőben

E.ON ELTE BEAC - DVTK Hun-Therm 47-87 (20-21, 3-23, 14-27, 10-16)

TIPPMIX NŐI NB I. A , rájátszás - negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Farkas Gábor, Gombos Márk Bálint, Csák Máté Károly (Reisz Péter)

E.ON ELTE BEAC: Morgan 10, Gábor 5/3, Angyal 10/3, Ozola 6, Tóth 5/3. Csere. Drahos, Katona 2, Zsámár 1, Milkovics 6/6, Szauter, Juhász

DVTK HUN–Therm: Aho T. 6, Kányási 6/6, Aho N. 2, Grigalauskyte 6, Jovanovic 21/12. Csere: Charles 14/3, Lelik 16/12, Tenyér 1, Tadic 6, Vég-Dudás 3, Oláh 6/6.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a DVTK HUN-Therm javára.

Fotó: Mészáros Mihály / E.ON ELTE-BEAC

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A negyeddöntőjében a DVTK HUN-Therm 87-47-es sikert aratott az E.ON ELTE-BEAC otthonában és ezzel 2-0-val lezárta a párharcot. Az elődöntőben a DVTK ellenfele a Sopron Basket lesz. Az 5-8. helyért a BEAC az NKA Universitas Pécs csapata ellen folytatja.

A két csapat szerdai mérkőzésén gyorsan meghatározó különbség alakult ki. Ezúttal nagy erőket mozgósított a BEAC, hogy megkapaszkodjon és kifejezetten jól is használta ki, hogy a DVTK valamivel lassabban kezdett. Amikor Katrina Ozola duplája célt ért, 12-7-nél már Völgyi Péternek kellett időt kérnie. Rendezte sorait a DVTK, Ana Tadic és Lelik Réka révén gyorsan egyenlített. Erre azonban Kolby Morgan és Angyal Barbara válaszolt büntetőkből és úgy nézett ki, hogy tudja tartani a lépést a BEAC. Az igazi fordulatot Lelik Réka és Kaila Charles egy-egy triplája hozta el. Az első szakasz végén 21-20-ra már az alapszakasz-győztes vezetett. Ez a lendületet pedig a második negyedben tovább repítette a DVTK-t.

Fotó: Mészáros Mihály / E.ON ELTE-BEAC

Nagyon gyorsan kinyílt az olló a felek között. Nem telt el három perc, amikor már 31-20 állt az eredményjelzőn. Becsülettel küzdött a BEAC, de 36-20-nál 15-0-ban volt a DVTK. Mészárosné Kovács Andrea időkérése után Milkovics Réka triplája törte meg a hazai kosárcsendet. Azóta már tudjuk, hogy ez volt a BEAC egyetlen találata ebben a szakaszban. A DVTK 23-3-ra nyerte a második negyedet. Mezőnyből 17-ből 7-et dobott be a DVTK, de a festékben kialakult nagy különbség és az, hogy ezzel együtt a távoli dobások sem jöttek a BEAC-nál, döntőnek tűnt. A 10-ből mindössze egy sikeres triplakísérlete volt a házigazdának a második negyedben. A félidőben Milica Jovanovic 13, Lelik Réka 11 pontnál járt. A DVTK-nál Darcee Garbin volt a kimaradó légiós. A harmadik etap elején Ana Tadic, Kaila Charles és az ekkor két gyors triplát értékesítő Kányási Vera villanásaival erősítette meg fölényét a DVTK.

Fotó: Mészáros Mihály / E.ON ELTE-BEAC

Végül Kaila Charles hármasát követően 60-28-nál lépte át a 30 pontot a differencia. A harmadik negyedben összesen hét távoli dobása lett sikeres a DVTK-nak. Ehhez ráadásul mindössze 10 kísérletre volt szüksége. A BEAC részéről sokáig Gábor Lili és Kolby Morgan voltak a pontszerzők. A harmadik negyed hajrájában viszont Angyal Barbi is betalált. Az öt pontja már arról árulkodott, hogy valamivel kiegyenlítetté válhat a játék képe. A 71-37-ről induló negyedik szakaszban ez meg is történt. Magabiztosan menedzselte előnyét a DVTK, de a BEAC is igyekezett egy olyan képet mutatni, amiből erőt meríthet a folytatásra. A különbség 82-42-nél érte el a 40 pontot. A legnagyobb differencia pedig Oláh Fruzsina második hármasa után 87-42-nél állt az eredményjelzőn. Az utolsó két percben hazai pontok zárták le a találkozót. A DVTK 87-47-es sikert aratott.

Hirdetés