Hirdetés
Magyarország

Kezdődik az Amatőr bajnokság 2024-es döntője:

:

Hirdetés

Kedden elrajtol az Amatőr bajnokság 2024-es döntője. Az oda-visszavágós kuparendszerű párharcban az első mérkőzést 18 órától rendezik Sopronban. Nézzük, hogy milyen várakozásokkal tekintenek a szakvezetők az összecsapás elé.

Sportdarázs-SMAFC – Dávid Kornél KA – 18:00 – Sopron, Novomatic Aréna

Srdjan Radulovic (vezetőedző, Sportdarázs-SMAFC): “Minden csapatra, minden mérkőzésre másként készülünk. A döntő jóval nehezebbnek ígérkezik, mint az elődöntő. Önmagában már azzal a ténnyel is, hogy ez egy döntő. Teljesen természetes, hogy ilyenkor nagyobb a nyomás. A játékosaink a Hepp Kupának és a junior bajnokságnak köszönhetően ebben a szezonban már több hasonló mérkőzést vívtak, miközben a Sopron Basket keretébe is többen feljátszottak. Remélem, hogy ezeket a tapasztalatokat tudják majd kamatoztatni. A Dávid Kornél KA kiváló csapat. Szinte végig az élen az álltak a bajnokságban, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Jó játékosokkal és felkészült szakmai stábbal dolgoznak. Nehéz feladatunk lesz.”

A Sportdarázs-SMAFC felkészüléséről készített átfogó riportunk ITT olvasható.

Szentpáli Gergő (vezetőedző, Dávid Kornél KA): “Itt már csak az fog dönteni, hogy ki akarja jobban megszerezni az aranyérmet. Az utolsó etapban kizárólag a saját dolgainkra fókuszáltunk. Elsősorban védekezésben igyekszünk tartani magunkat azokhoz az alapelvekhez, amikhez egész szezonban tartottuk magunkat és a legtöbb győzelmünk kulcsát jelentették. 80 percig fog tartani a döntő. Nagyon fontos, hogy ez a fejekben benne legyen és így nyissuk meg Sopronban a párharcot. Úgy néz ki, hogy a sérültjeink tudják vállalni a játékot, így teljes kerettel tudjuk végig harcolni ezt a 80 percet.”

Hirdetés