Hirdetés
Európa

16 csapatos lehet az olasz élvonal:

:

Hirdetés

Az Olasz Kosárlabda Szövetség versenybizottsága hozzájárult, hogy a női élvonalba nevezzen a Magnolia Basket Campobasso és a Dinamo Basket Sassari. Ezzel pedig elfogadták a versenykiírás azon módosítását, hogy a következő idényben a legmagasabb osztályban akár 16 gárda is szerepelhet.

A Magnolia Basket Campobasso a második vonal déli csoportját vezette a versenyrendszerek leállításakor. A Dinamo Basket Sassari pedig a többségnek a férfi szakágból ismerős, a klub áprilisban ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. A női csapatuknak ez lesz az első szezonja a legjobbak között. A Sassari érkezése egyben azt is jelenti, hogy a Cagliari 2016-os búcsúja után ismét ellátogat Szardínia szigetére a női élvonal.

A Dinamo Basket Sassari indulásával tovább erősödnek azok a törekvések, hogy a meghatározó nagy olasz kosárlabda klubok a női szakág fejlesztésére is áldozzanak. A Reyer Venezia ezt nagyon magas szinten űzi, de tavaly óta a Virtus Bolognának is van élvonalbeli csapata.

Az olasz élvonalból hivatalosan nincs kieső. Ha a két bizonytalan sorsú klub, tehát a Torinó és a Palermo elő tudja teremteni az indulás feltételeit, akkor a 2006/2007-es szezon után lehet ismét 16-os a mezőny. A Palermo csapatáról korábban lapunkban is nagy terjedelemben írtuk. Azóta annyi előrelépés történt, hogy jelentkeztek befektetők, akik támogatnák, hogy a városban megmaradjon a legmagasabb szintű női kosárlabda. Az egyeztetések még zajlanak.

Hirdetés