Hirdetés
Archivum

16 pontos hátrányból állt talpra a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa rájátszásában az Atomerõmû KSC Szekszárd 77-72-es vereséget szenvedett hazai pályán a lengyel bajnoki címvédõ Sleza Wroclaw együttesétõl. A visszavágót január 10-én rendezik Lengyelországban.

Hullámzó elsõ negyedet láthatott a telt házas szekszárdi publikum. A magyar csapat 5-2-vel kezdett, de ezt követõen 11-7-re fordítottak a lengyelek. A negyed hajrájában azonban ismét sikerült megszerezni a vezetést, így 10 perc után 22-18 állt az eredményjelzõn. A második szakasz elsõ találata is a Szekszárdhoz fûzõdött, amivel 24-18-nál kialakult hazai szemmel az egész meccset tekintve a legnagyobb elõny.

A második negyed második fele egyértelmûen a lengyeleknek sikerült jobban. Támadásban megtorpant a Szekszárd. Szerzett labdákból pedig születtek könnyû pontjaik a vendégeknek. 28-28-nál már egyenlítettek és a félidõig 11 egységig jutó Sonja Ursu vezetésével 39-30-as elõnyt építettek fel. A harmadik negyedben is folytatódott a lengyel dominancia, nem telt el 5 perc, amikor 52-36-nál a korábban kiemelt 16 pontos különbséget regisztrálhattuk.

A Szekszárd minden dicséretet megérdemel, hiszen a nagy hátrány ellenére egy pillanatra nem adta fel. Sara Krnjic és Teja Oblak eredményes játékával (ketten együtt 14 pontot szereztek a harmadik szakaszban), elkezdte ledolgozni a hátrányát Zeljko Djokic együttese. Az utolsó 10 percnek 63-51-rõl vágtak neki a csapatok.

A negyedik negyedben a lélektani elõny a Szekszárdhoz került és így a hajrához közeledve kétszer is sikerült 3 pontra felzárkózni. Két perc volt hátra, amikor 73-70-nél Maja Erkic triplája után egy emberként ugrott fel a publikum. A végjátékban a fordítás már nem sikerült, de ez a nagy küzdés meghozta azt az eredményt, hogy nyílt maradt a továbbjutó kiléte a visszavágó elõtt.

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – Sleza Wroclaw 72-77 (22-18, 8-21, 21-24, 21-14)

Statisztika

Hirdetés