Hirdetés
Magyarország

17 pontos PEAC győzelem a Celje felett:

:

Hirdetés

Szerdán felkészülési mérkőzést vívott a PEAC-Pécs és a ZKK Cinkarna Celje. Jó második félidővel magabiztos, 17 pontos pécsi született.

Végig jó iramú, értékes, élvezetes meccsen 17 ponttal legyőzte a szlovén bajnokot Pécsett a PEAC-PÉCS gárdája a jövő csütörtöki bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccsén.

A jó erőkből álló szlovén bajnokcsapat az első félidőben teljes mértékben felvette a harcot a mieinkkel, nagy iramot diktált mindkét gárda, hullottak a kosarak egyik és másik oldalon egyaránt. A meccs alakulása legkevésbé Meszlényi Róbertnek tetszhetett, mivel az első negyedet jóformán átaludták a lányai, főképp a védekezésünkben akadtak bőven kihagyások. Ennek megfelelően két ponttal vezettek is a celjeiek az első 10 perc után, de a nagyszünetre is csupán 42-41-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A 27/3 pontig jutó Conwright volt a pécsi pontfelelős, de ezen a meccsen végre mindenki bevethető volt, meggyógyult tehát Udodenko bokasérülése is.

A második félidő aztán a legkritikusabb pécsi nézőknek is sokkal jobban tetszett, ugyanis továbbra is nagy iramot diktált a PEAC-PÉCS, keményedett a védekező játék, és egyre több hibára kényszerítették a Celjét Gémes-Sarok Nikiék. Hibátlanul célzott a pécsieknél Szabó Fanni, Udodenko 9 pontig és 11 lepattanóig jutott 22 játékperc alatt, ugyanennyi egység került a keményen játszó Cierra Bravard neve mellé, a kék mezes vendégeknél jobbára Keys ért el kosarakat. Mindössze 8 pontot tudott szerezni a harmadik negyedben a Celje, és az itt kialakított közel 20 pontos pécsi előny magabiztosabbá tette a lányainkat, akik sokat futva, nagyot dolgozva, helyenként szép akciókat vezetve ragadtatták tapsra a közönségüket.

A PEAC-PÉCS szombaton Aradra látogat, az lesz az utolsó felkészülési meccse a mieinknek a szeptember 26-án 18 órai BEAC-Újbuda elleni pécsi bajnoki rajtot megelőzően.

PEAC-PÉCS – ZKK CINKARNA CELJE 83-66 (21-23, 21-18, 25-8, 16-17)

PEAC-PÉCS: Comwright 27/3, Szabó 13/3, Wentzel 6, Udodenko 9, Bravard 9/3. Csere: Sánta , Horobets 2, Gémes-Sarok 7, Ruják -, Hegedűs 3, Kaposi 6, Habling -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
Cinkarna Celje: Deer 4, Bogicevic 14/6, Senicar 4, Hersler 7, Keys 16/6. Csere: Mitric 2, A. Senicar 6/3, Ocvirk 6/3, Debeljak 3, Kostourkova 4, Santelj -. Edző: Damir Grgic

Meszlényi Róbert: Nagyon puhán kezdtük a meccset, adtunk tíz perc előnyt az ellenfelünknek, mert az ő ritmusukban kezdtünk el játszani. A második tíz perce feléledtünk, elkezdtünk agresszívabban védekezni, ami a harmadik tíz percre jött ki a legjobban, ekkor voltunk a legkeményebbek, a legpontosabbak a meccsek és olyan előnyt szereztünk ebben a szakaszban, ami eldöntötte a mérkőzést. Akadozik még a támadójátékunk, de mivel kedvező a sorsolásunk, a bajnokság elején lesz még időnk kijavítani a hibákat. A mai volt az első olyan meccsünk, ahol mindenki játszhatott és láttam sok pozitív jelet is. Elszántak voltak a lányok, küzdöttek, futottak, vetődtek a labdákért és ezekre lehet építeni, hogy elérhessünk olyan sikereket, amiket tavaly nem.

Hirdetés