Hirdetés
USA

18 éve írt történelmet Sue Bird és Diana Taurasi:

:

Hirdetés

18 éve, egészen pontosan 2002. márciusi 31-én történelmet írt a UConn. Geno Auriemma együttese veretlenül menetelve nyerte meg az NCAA női kosárlabda bajnokságát.

Mind a mai napig a 18 évvel ezelőtti UConn-t tartja sok tengerentúli szakírói minden idők legjobb női kosárlabda csapatának. Egy ilyen kijelentéssel óvatosan kell bánni és lehet is vitatkozni vele. Egy azonban biztos, hogy amit abban az évben Geno Auriemma és tanítványai letettek az asztalra, az női kosárlabdában generációk számára meghatározó élmény maradt.

Elég annyit mondani, hogy a 18 évvel ezelőtti döntőben az Oklahoma felett aratott 82–70-es siker alkalmával Sue Bird, Swin Cash, Asjha Jones, Tamika Williams és Diana Taurasi kezdőötöst küldhetett a pályára Geno Auriemma. Ez volt az egyetlen közös bajnoki címe egyetemi szinten Sue Bird-nek és Diana Taurasinak.

Utólag már könnyű sok mindent értékelni, de, hogy mit jelentett ez a csapat a sportágnak 2002- ben, azt jól szemlélteti: a döntőt San Antonióban az Alamodome lelátóin rekordnak számító 29619 néző látta a helyszínen.

Furcsa meccs volt, mivel a UConn 16 pontos előnyt engedett ki a kezéből. Az utolsó két percbe érkezve csak hat egység választotta el a feleket, de akkor jött Taurasi triplája és Bird hat hibátlan büntetője. A döntő legeredményebbjének pedig Swin Cash bizonyult 20 pont, 13 lepattanós dupla-duplával.

A finálét minap a UConn Twitter oldala is felidézte:

Fotó: NCAA Photo Archive

Fotó: NCAA Photo Archive

Fotó: NCAA Photo Archive

Hirdetés