Hirdetés
Archivum

18 órától Sopron – Szekszárd döntõ a Magyar Kupában:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárul a 2018-as Magyar Kupa. A döntõben 18 órától a Sopron Basket és az Atomerõmû KSC Szekszárd csap össze. Beharangozó.

A fináléban az a párosítás jött létre, melyre a sorsolási táblát nézve elõzetesen is a legnagyobb esély mutatkozott. A Sopronnak nem volt nehéz dolga, lényegében a PEAC és a DVTK ellen is az elsõ negyedben eldöntötte a gyõztes kilétét. A Szekszárdnak a Cegléd ellen még döcögött a játék, de ezt követõen a Gyõr elleni elõdöntõben ismét azt az arcát mutatta, mely az õszi, téli idõszakban a fontos hazai és nemzetközi sikereket hozta számára.

A Sopron és a Szekszárd legutóbb éppen március elején csapott össze itt Sopronban. Akkor 12 pontos, 77-65-ös hazai siker született. Ez azt jelentette, hogy a bajnokságban az egymás elleni eredmény – az õszi szekszárdi 13 pontos gyõzelme miatt – a KSC számára alakul kedvezõen. Összességében az a márciusi egy kifejezetten érdekes és széles közönség számára is élvezetes mérkõzés volt. Bízzunk benne, hogy vasárnap este is egy hasonlóra kerül sor. Reméljük a kosárlabdával a fõszerepben.

Március elején kiváló lepattanózással a Szekszárd tudta a lépést tartani riválisával, 40-23 arányban bizonyult jobbnak ebben a mutatóban. A Sopron a Fenerbahce elleni párharc elsõ és második felvonása között járt akkor. A kimaradó légiós Tina Jovanovic volt, miközben Alaina Coates beépítése zajlott. Szekszárdi részrõl pedig Teja Oblak hagyta ki azt a rangadót. Ennek megfelelõen nem lehet teljes mértékben annak a meccsnek a statisztikájára építeni a felvezetést. Bár kétségtelen, ismét döntõ lehet, hogy magas poszton miként alakul a párharc. Azon az estén a Sopron a duplákat kiválóan dobta és mindössze 10 eladott labdája volt, melyre jutott 10 szerzett is. A Szekszárd több gólpasszt osztott ki, de 18 eladott labdát rögzítettek a statisztikai lapjára.

A Sopron esetében azt a kérdést tettük fel, hogy mennyire lehet az elmúlt hetek sikerei után visszarázódni a hazai küzdelmekbe. Végül ez nem merült fel kérdésként a hétvége eddigi meccseit látva. Roberto Iniguez együttese ugyanis önbizalommal teli koncentrált játékot mutatott az elsõ két napon a Magyar Kupában. A védekezés rendkívül olajozottan mûködött, miközben támadásban pontos megoldásokat láthattunk a kulcsemberektõl. A Szekszárd a negyeddöntõ és az elõdöntõ között nagy utat tett meg. A Cegléd ellen sok hiba csúszott a játékába. Az elõdöntõben viszont azt a Szekszárdot láttuk, ahol Teja Oblak remekel (15 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó), a védekezés hatékony és a lepattanócsatát magabiztosan nyeri a csapat. Nem kérdés az eddig látottak alapján, hogy a jelenlegi hazai mezõnybõl egyedül egy ilyen formában játszó KSC tud élesebb meccset kialakítani Sopronban.

Soproni részrõl támadásban a Magyar Kupa elsõ két napján Jelena Milovanovic szinte hiba nélküli ponterõs játéka emelkedett ki. Szombaton mellette Aleksandra Crvendakic is kiemelkedõen hatékony volt. A legfontosabb azonban a címvédõ szempontjából, hogy 18-20 percnél többet a kulcsembereknek nem kellett a pályán tölteniük. A szekszárdi meghatározó játékosoknak ezzel szemben a Cegléd és a Gyõr ellen is rengeteget kellett vállalniuk. Igaz, a nemzetközi kupaszereplés alatt jól reagálta le a keret a hasonló terhelést. A KSC-nél Teja Oblak elõbb kiemelt teljesítménye mellett Erica McCall ponterõs játéka a szembetûnõ, de mindkét meccsen a többiektõl is jöttek jó ütemû villanások. Az elõdöntõre a szekszárdi triplamutató feljavult, ugyanúgy, ahogy csökkent az eladott labdák száma. Ha ez az irány marad vasárnapra, akkor egy éles finálé is kialakulhat.

Hirdetés