Hirdetés
Archivum

18 tripla és soproni gyõzelem a rangadón:

:

Hirdetés

Pontgazdag játékot és hatalmas fordulatokat hozott a Sopron és a Gyõr összecsapása az NB1 középszakaszának vasárnapi rangadóján. A gyõriek a félidõben 53-44-re vezettek, a Sopron azonban a harmadik negyedben váltott és elfáradó riválisát végül nagy különbséggel verte.

Megjósolhatatlanok voltak az erõviszonyok a középszakasz harmadik fordulójának rangadója elõtt. Bár a Sopron esélyesebbnek tûnt a gyõrieknél, de ilyen nagy presztízsû párharcban bármi megtörténhet. Különösen úgy, hogy a hazaiaknál bemutatkozott a frissen szerzõdtetett horvát irányító Martina Gambiraza.

Ciglar duplájával indult a mérkõzés, melyre Tinkle válaszolt triplából. Ezt követõen ismét Ciglar volt eredményes, majd Gambiraza mutatkozott be egy sikeres hármassal. Nem a védekezés miatt marad emlékezetes az elsõ negyed, de pontgazdag és látványos csata alakult ki mely során bátran vállalkoztak távolról a csapatok. Az elsõ 10 percben összesen hét sikeres triplát láthattunk. Ötöt gyõri, kettõt soproni oldalon. A hazaiak az extra tripladobóformából nem tudtak nagy elõnyt kovácsolni. 10 perc után 28-26 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején sem változott érdemben a játék képe. A Sopron gyorsan egyenlített, de ezt követõen Laklóth triplájával ismét a Gyõr került lépéselõnybe. Bencze Tamás alakulata innentõl kezdve a félidõig végig õrizte a vezetést. Igor Polenek 35-32-nél kért idõt, amikor a védekezésbeli kihagyásokat kérhette számon a tanítványain. Könnyen alakított ki helyzeteket ekkor a Gyõr és ezekbõl extra százalékkal születtek pontok. Tinkle újabb triplája után már 46-39-es állást regisztrálhattunk. A legnagyobb különbség pedig a nagyszünetre alakult ki, ekkor 53-44-re ment a Gyõr.

A szünetben egyszerû volt a kérdés: ezt az iramot és ezt a dobóformát lehet-e tartani egy egész mérkõzésen át gyõri oldalon? A válasz hamar megérkezett. A harmadik etapot 8-0-val indította a Sopron és Ciglar triplája után 53-52-re módosult az állás. Az elsõ gyõri pontot Semsei szerezte büntetõbõl. Ezt követõen Ciglar egyenlített, majd Hawkins triplája után már 59-54-re ment a Sopron. Az elsõ gyõri mezõnykosárra 5 percet kellett várni, de ekkor 15-1-es szériában volt a címvédõ. Bencze Tamás együttese elfáradt a harmadik negyed második felére és egyre nagyobb különbség mutatkozott.

Faris triplája után 70-60-nál már 10 ponttal vezetett a Sopron. A záró szakasz 78-64-rõl indult. Ekkor már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A Gyõr mindössze 4 pontot szerzett, míg a Sopron 19-et. Igor Polenek együttese a második félidõre szigorított védekezésén és ezzel megtörte elfáradó ellenfelét. A Gyõr eközben bizonyította, hogy egy félidõn át már bárkivel képes felvenni a versenyt a mezõnybõl.

Eredmény
HAT-Agro UNI Gyõr – UNIQA Euroleasing Sopron 68-97 (28-26, 25-18, 11-34, 4-19)

Hirdetés