Hirdetés
Nagyvilág

19 éve volt a WNBA draft első választottja Lauren Jackson:

:

Hirdetés

19 éve, 2001. április 20-án választotta ki a WNBA drafton elsőként Lauren Jackson-t a Seattle Storm. Ebből az alkalomból készített a klub egy zseniális videót az ausztrálok ikonikus centeréről, akinek ezen évforduló kapcsán érdemes néhány mondatban összefoglalni a pályafutását.

Lauren Jackson az egyik legmeghatározóbb alakja volt az elmúlt két évtizedben a női kosárlabdának. Példátlan eredménysorán túl közvetlen személyiségével és azzal, hogy igazi globális sztárrá tudta kinőni magát, rengeteget tett a női kosárlabda népszerűsítéséért.

A kiváló center 2016-ban jelentette be visszavonulását. Válogatott szinten már 1997-ben a Junior Világbajnokságon letette a névjegyét. A felnőttek között 2006-ban világbajnoki aranyérmet nyert az ausztrál válogatottal. Háromszoros (2000, 2004, 2008) olimpiai ezüstérmes, míg 2012-ben bronzérmet szerzett Londonban hazája válogatottjával. Ekkor a megnyitón Ausztrália zászlaját is vihette. Jackson végül 220 válogatott tétmérkőzés után, az olimpiai nõi kosárlabda tornák legeredményesebb játékosaként vonult vissza.

Globális sztárként hivatkoztunk rá a bevezetőben, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy Jackson a Seattle Storm együttesével kétszeres WNBA-bajnok. A tengerentúli profi ligában háromszor választották MVP-nek és nyolcszor szerepelt All-Star gálán. Az ausztrálok klasszis centere az első olyan MVP-je volt a WNBA-nek, aki nem az Egyesült Államokban született. Sőt, jelenleg még az egyetlen játékos, akinek a seattle-i klub visszavonultatta a mezét. Európában eközben háromszor nyert Euroligát és volt az Euroliga Final Four MVP-je is.

Hirdetés