Hirdetés
USA

19 fős kerettel edzőtáborozik az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

Az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok válogatottja február 4. és 7. között összetartáson vesz részt a University of South Carolina edzőközpontjában.

Az amerikai válogatott kerete utoljára tavaly február elején a belgrádi olimpiai selejtezőn volt együtt. Az elmúlt egy évben – bár az USA Basketball mindent megmozgatott ennek érdekében – nem volt mód összetartásra. Amikor a tavaszi leállás után újraindulhattak a csapatedzések, már a WNBA szezonra készültek a játékosok. A WNBA után pedig a keret többsége légiósnak állt valahol a nagyvilágban, így nem lehetett összehozni a csapatot.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ezúttal teljes felállásában készül az olimpiai és világbajnoki címvédő. A tokiói ötkarikás játékokig tartó olimpiai ciklusra megnevezett 36 fős bő keretből 18 játékos tud részt venni az edzőtáborban. Hozzájuk beugróként Kahleah Copper csatlakozik, aki szintet lépett a floridai buborékos WNBA szezonban. A Chicago Sky mind a 22 alapszakasz mérkőzésén kezdő volt, 14.8 pontot és 5.5 lepattanót átlagolt.

Természetesen azok a játékosok, akik a 36 fős bő összeállításból nem lesznek ott a februári összetartáson, még mindig tagjai a keretnek és ugyanolyan eséllyel bekerülhetnek a nyári olimpiai csapatba. Ebből a februári programból tehát ilyen tekintetben nem szabad messzemenő következtetést levonni.

Dawn Staley szövetségi kapitány munkáját Dan Hughes, Cheryl Reeve, Lisa Boyer és Vickie Johnson segítik.

A februári összetartáson résztvevő 19 fős bő keret:  Sylvia Fowles (Minnesota Lynx), Brittney Griner (Phoenix Mercury), Jewell Loyd (Seattle Storm), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks), Kelsey Plum (Las Vegas Aces), Breanna Stewart (Seattle Storm), A’ja Wilson (Las Vegas Aces), Ariel Atkins (Washington Mystics), Napheesa Collier (Minnesota Lynx), Diamond DeShields (Chicago Sky), Stefanie Dolson (Chicago Sky), Allisha Gray (Dallas Wings), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks), Kelsey Mitchell (Indiana Fever), Tiffany Mitchell (Indiana Fever), Arike Ogunbowale (Dallas Wings), Katie Lou Samuelson (Dallas Wings), Sydney Wiese (Los Angeles Sparks), Kahleah Copper (Chicago Sky).

Hirdetés