Hirdetés
Archivum

19 pontos gyõri vereség Franciaországban:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 69-50-es vereséget szenvedett a Lattes Montpellier otthonában a nõi kosárlabda Euroliga 13. fordulójában. A gyõriek már az elsõ negyedben hátrányba kerültek, de ezt követõen – saját szempontjából teljesen tét nélküli meccsen – a magyar csapat kulturált kosárlabdával tartotta 15 pont körüli hátrányát.

Olyan helyzetben dobták fel a labdát a Lattes Montpellier otthonában, hogy a Gyõr számára már nem mutatkozott tétje a mérkõzésnek. A hazaiaknak viszont mindenképpen szükségük volt a sikerre, hogy kedvezõ helyzetbõl várják a negyeddöntõs esélyek szempontjából az utolsó fordulót. Ilyen szituációban nem könnyû idegenben elérni a kellõ koncentrációt, az elsõ negyedben akadtak is kisebb kihagyások gyõri oldalon. Elõbb 8-2-re, majd 17-10-re is vezettek a hazaiak. Az elsõ 10 perc végén 19-12 állt az eredményjelzõn. A második negyedre rendezte a sorait a Gyõr és 13 pontos hátrány után 26-20-ra is sikerült felzárkózni egy 7-0-s futással. A félidõig ismét nõtt a hazaiak elõnye, 11-2-es széria után 20 perc játékot követõen 37-24 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején két és fél percig nem talált be a Gyõr, majd 39-24 után Tatsiana Likhtarovic triplát értékesített és Cyesha Goree is megvillant, amivel ismét visszajött 10 egységre Völgyi Péter gárdája. Erre azonnal triplával válaszoltak a hazaiak és így visszaállt a 13-15 pontos különbség a felek között. A záró szakasznak 50-37-rõl futottak neki a csapatok. Ebben a periódusban Simon triplája után ismét felzárkózott 10 egységre a magyar csapat. Innen azonban nem sikerült tovább faragni a hátrányon. A végül 15 pontot szerzõ Kristen Mann bizonyult eredményesnek kétszer francia oldalon és ezzel ismét visszaállt az addigi differencia. A hajrában már nem volt kérdés a gyõztes kiléte, még kiemelhetjük Kiesel tripláját és Goree villanását. A legnagyobb különbség a végére alakult ki, 69-50-re nyert a Montpellier. A gyõri csapatban Kiesel 13 pontot szerzett, míg Goree 10 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmény
Lattes Montpellier – CMB Cargo UNI Gyõr 69-50 (19-12, 18-12, 13-13, 19-13)

Statisztika

Hirdetés