Hirdetés
Magyarország

19 pontos vereséget szenvedett a DVTK a Mersin otthonában

CBK Mersin - DVTK HUN-Therm 77-58 (22-10, 21-19, 23-9, 11-20)

Euroliga, 4. forduló
Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu
Ivana Ivanovic (Szerbia), Suzana Vujicic (Montenegró), Nace Mohorič (Szlovénia) – Maja Vukanovic (Szerbia)

CBK Mersin: Fitik 4, Hayes 14/9, January 13/9, Bonner 17/3, Jones 15/3. Csere: Yalcin 1, Ozisik 6, Atas 3/3, Grigalauskytė.

DVTK HUN-Therm: Green 4, Aho N. 2, Garbin 18/12, Guirantes 24/3, Bernáth. Csere: Aho T., Kányási 2, Bacsó 3/3, Vég-Dudás, Kiss 5.

Fotó: FIIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójában a DVTK HUN-Therm 77-58-ra alulmaradt a CBK Mersin otthonában.

Több sérülés és betegség hátráltatta a DVTK munkáját az utóbbi időben. Milica Jovanovic ezen a mérkőzésen sem léphetett pályára, de a hiánya ellenére mindent megtett a DVTK, hogy a bombaerős kerettel rendelkező Mersin otthonában tisztesen helyt tudjon állni. A török csapat múlt héten szerezte első sikerét az idei kiírásban. Kezd összeállni a keretük. Ezúttal már nagy lendülettel kezdtek és három és fél perc alatt 11-2-re léptek el. Cheridene Green szerezte a magyar csapat első pontját. Arella Guirantes és Darcee Garbin 11-7-re felhozta a mieinket. Innen azonban a Mersin 11-3-as sorozattal zárta le az első szakaszt és 22-10-es előnyre tettek szert. A második negyed elején közel két percig nem találtak be a hazaiak. Ez idő alatt azonban a DVTK is mindössze egy duplát értékesített, mely Dercee Garbin nevéhez fűződött.

Fotó: FIIBA.Basketball

Nagy kérdés volt, hogy 22-12 után merre indul el a találkozó. Innen 30-14-re megugrottak a törökök, majd Darcee Garbin és Cheridene Green 30-19-re felhozta a DVTK-t és a hazaiak időt is kértek. Rendezte a sorait a Mersin. Jonquel Jones és DeWanna Bonner állt a csapatuk élére. Mindketten büntetőket harcoltak ki. A török alakulat 38-20-ra elszakadt ezzel. A DVTK-nak azonban volt tartása és 40-27-re felzárkózott a félidő hajrájában. Az első 20 percet Briann January és Arella Guirantes találatai zárták le. January triplát értékesített. Először Guirantes találatát is annak könyvelték el, de videó alapján ezt később duplára módosították. A szünetben 43-29-es állást rögzíthettünk. A DVTK-nál Garbin 13, Guirantes 11 pontnál járt a félidőben. A döntést a harmadik negyed hozta el. Az első két percben még 45-32-re alakította az eredményt Völgyi Péter együttese.

Fotó: FIIBA.Basketball

Volt labdájuk a mieinknek, hogy közelebb kerüljenek még ennél a 13 pontnál is. Ezzel nem sikerült élni és ahogy ez lenni szokott, ezt könyörtelenül megbüntette a török gárda. Egy 19-2-es futást mutattak be, így 64-34-re elléptek a hazaiak. A negyed végén Arella Guirantes találatai törték meg a kosárcsendet, amivel 66-38-ra szépített a DVTK. Az utolsó 10 percben a győztes kiléte nem lehetett kérdés, de a DVTK nagy lelki erőről tett tanúbizonyságot. Szép triplát értékesített Bacsó Zsófia, betalált Kiss Angelika. 75-47 után pedig ismét megvillant Darcee Garbin és Arella Guirantes. Végül 11-2-es sorozattal zárta le a meccset a DVTK, így alakult ki a 77-58-as végeredmény. A hatalmas távolság ellenére négy diósgyőri szurkoló elkísérte a csapatot Mersinbe és joggal szólt a vastaps tőlük. Minden nehézség ellenére megőrizte a tartását a mezőny egyik legerősebb keretével rendelkező csapatának vendégeként a DVTK.

Fotó: FIIBA.Basketball

Hirdetés