Hirdetés
Archivum

2-0-s hátrányból felállva az Artego Bydgoszcz döntõs Lengyelországban:

:

Hirdetés

Vasárnap este eldõlt, hogy a CCC Polkowice ellenfele a lengyel bajnoki fináléban az Artego Bydgoszcz gárdája lesz. Az elõdöntõ párharc sorsdöntõ ötödik meccsén a Bydgoszcz 85-54-re verte a tavalyi bajnok Sleza Wroclaw alakulatát.

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl

Úgy érkezett el az Artego Bydgoszcz és a Sleza Wroclaw párharcában a sorsdöntõ ötödik meccs, hogy az elsõ négy találkozón egyszer sem született hazai gyõzelem. Ezúttal azonban az Artego Bydgoszcz fáradtan mozgó riválisa ellen hamar egyértelmûvé tette, hogy megszakítja ezt a sorozatot. Az elsõ negyed végén már 22-12-re vezettek. A második szakaszban 26-20 után egy 11-4-es sorozattal rázta le végleg riválisát a Bydgoszcz. A 37-24-es félidõt követõen a harmadik negyedben már gyorsan nõtt a differencia felek között. A 20 egységet is átlépte a Bydgoszcz elõnye.

A záró szakasznak 65-39-rõl vágtak neki a csapatok. Gondolva a csütörtökön kezdõdõ döntõre, itt már mélyebb rotációt alkalmazott az Artego Bydgoszcz stábja. A ¦lêza Wroc³aw összességében hiába nyerte az elsõ két meccset idegenben, teljesen elfogyott a folytatásra. A napokkban hazai pályán elveszített két szoros végjáték után a kellõ hit sem volt meg bennük erre a vasárnapi meccsre. Az Artego Bydgoszcz 85-54-es sikere alkalmával Denesha Stallworth 19 és Jennifer O’Neill 18 pontját kell kiemelni.

Eredmény
Artego Bydgoszcz – 1KS ¦lêza Wroc³aw 85-54 (22-12, 15-12, 28-15, 20-15)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-2 az Artego Bydgoszcz javára.

Hirdetés