Hirdetés
Archivum

2-2-re áll az olasz bajnoki döntõ:

:

Hirdetés

A lehetõ legizgalmasabban alakul az olasz bajnoki döntõ, miután a negyedik mérkõzést 52-51-re nyerte a Taranto és ezzel összesítésben 2-2-re módosult az állás. Szerdán jön a mindent eldöntõ ötödik mérkõzés!

A Taranto úgy lépett pályára hazai pályán az olasz bajnoki döntõ negyedik mérkõzésén, hogy gyõznie kellett ahhoz, hogy megmaradjanak bajnoki esélyei. A nagy tét rányomta a bélyegét a hazaiak játékára, a Schio ezt pedig okosan ki is használta és a második negyed elején már 11-21-re elléptek ellenfelüktõl. A hazaiak csak a félidõre tudtak szépíteni, ekkor Mahoney triplájával 25-31-re zárkóztak fel.

A tarantói hölgykoszorú a harmadik negyedben támadt fel és Wambe 2+1-es megoldása után 35-35-nél egyenlítettek is. A pontszegény találkozón ezt követõen szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyedik szakasz 39-37-rõl indult.

A negyedik negyed hullámzó játékot hozott. Hol meglógtak 4 ponttal a hazaiak, hol 2 ponttal a Schio járt elõrébb. Az utolsó 3 percbe 49-49-es állásról érkeztek a csapatok. A hajrában Young duplája és Mahoney egy sikeres büntetõje után 52-49-es elõnyre tett szert a Taranto.

Az utolsó percben már csak egy kosár esett, ez pedig egy Yacoubou-dupla volt 13 másodperccel a leújás elõtt. Ezzel egy ponttal nyert a Taranto és szerdán következik a mindent eldöntõ ötödik összecsapás a Schio csarnokában. A gyõztes csapat legjobbjának a 13 pontos Wambe bizonyult.


Eredmény

Cras Taranto – Famila Wüber Schio 52 – 51
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Hirdetés