Hirdetés
Archivum

20 csapat nevezett az Euroligára: a Sopron a fõtáblán, a Szekszárd selejtezõt játszik:

:

Hirdetés

Július 5-én tartják a FIBA nemzetközi kupasorozatainak sorsolását. A nemzetközi szövetség kiadta a nõi kosárlabda Euroliga 2018/2019-es szezonjára nevezett együttesek listáját. A Sopron Basket a fõtáblán, a KSC Szekszárd a selejtezõt tekintve várja a sorsolást.

Az Euroliga 2018/2019-es szezonjára 20 együttes adta le a nevezetését a nemzetközi szövetségnél. A sorozat csoportkörét a következõ évadban is 16 csapattal rendezik, melyek két darab nyolcas csoportban küzdenek. A 20 nevezõ közül 12 gárda automatikusan a fõtáblára került, míg a fennmaradó négy helyért nyolc alakulat játszik oda-visszavágó alapon selejtezõt.

A FIBA a nemzeti szövetségek rangsora alapján a három legerõsebb nemzetnek (Oroszország, Törökország, Franciaország) két helyet biztosított a fõtáblán. Mellettük pedig a tavalyi sikeres év után negyedik helyre elõlépõ Magyarország, illetve Olaszország, Csehország, Lengyelország, Spanyolország és Belgium ad egy-egy csapatot automatikusan a fõtáblára.

Az elõbbieknek megfelelõen az automatikusan fõtáblára kerülõ 12 együttes a következõ: UMMC Jekatyerinburg, Fenerbahce, Tango Bourges Basket, Sopron Basket, Famila Basket Schio, ZVVZ USK Praha, CCC Polkowice, CB Avenida, Mithra Castors Braine, Dinamo Kurszk, Hatay BB és Flammes Carolo Basket.

Az Euroliga selejtezõjében nyolc csapat vesz részt, akiket földrajzi elhelyezkedés alapján két konferenciába soroltak. Minden konferenciában a korábbi évek eredményei alapján kiemeltek két gárdát, akikhez a két nem kiemeltbõl sorsolnak riválist. A kuparendszerû oda-visszavágós párharcok esetében a kiemeltek rendezik a második mérkõzéseket.

Az 1-es Konferenciát a Nagyezsda Orenburg és a Wisla Krakow várja kiemeltként, hozzájuk sorsolják nem kiemeltként az Olympiacos SFP és a Cukorova Basketbol gárdáját. A 2-es Konferenciában a Villeneuve d’Ascq és az Umana Reyer Venezia a kiemelt. Melléjük sorsolják a TTT Rigát és az Atomerõmû-TARR KSC Szekszárdot.

Röviden a fentiek azt jelentik, hogy a szekszárdiak ellenfele a selejtezõben a francia Villeneuve d’Ascq vagy az olasz Reyer Venezia lesz. A selejtezõ párharcban pedig Szekszárdon rendezik az elsõ találkozót és a visszavágót idegenben kell majd megvívnia a magyar együttesnek.

Az Euroliga selejtezõ párharcok vesztesei az Európa Kupa fõtábláján folytatják. A második számú európai kupasorozat következõ szezonjáról ITT írtunk részletesen.

Hirdetés